Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık yarışına üçüncü aday

Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık yarışına üçüncü aday

Cumhuriyetçi Parti Florida Senatörü Marco Rubio, 2016 başkanlık seçimi için partisinden aday adayı olduğunu açıkladı.

Seçim kampanyasına maddi yardımda bulunacak bağışçılarla bir araya gelen Rubio, aday adaylığı açıklamasını da burada yaptı.

Florida eyaletinden 2010 yılındaki ara seçimlerde ilk defa senatörlük koltuğuna seçilen Rubio, başkanlık seçim kampanya sloganını olarak ‘Geçmiş ve gelecek arasında seçim yapın’ ifadesini kullanacak. Konuşmasında dün Demokrat Parti’den aday adaylığını açıklayan Hillary Clinton’a laf atan Rubio, “O dünün lideriydi” dedi.

“Amerika’yı hep yarına yakın hissettim’’ diyen Rubio, partisi içinde muhafazakar kesimin desteklediği bir isim. 43 yaşındaki Rubio, Kübalı göçmen bir ailenin çocuğu.

Böylece Rubio, Cumhuriyetçi Parti Texas Senatörü Ted Cruz ile Kentucky Senatörü Rand Paul’den sonra üçüncü isim olarak başkanlık yarışında olduğunu açıklayan isim oldu. Siyasi uzmanlar Cruz ve Paul’un 2016 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olmasına çok ihtimal vermiyor. Parti içinde en kuvvetli aday olarak henüz resmen yarışta olduğunu açıklamasa da ABD eski başkanlarından George H.W. Bush’un oğlu, George W. Bush’un kardeşi, Florida eski valisi Jeb Bush gösteriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.