Seveni az ama o da başkan aday adayı oldu

Seveni az ama o da başkan aday adayı oldu

New Jersey eyalet Valisi Chris Christie, 2016 başkanlık seçimlerinde mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adaylığını açıkladı.

Christie’nin yakın çevresine başkan aday adaylığını telefon ile açıkladığını yazan AP haber ajansı ve NBC televizyonu, Vali’nin öğleden sonra halka da bunu açıkça söyleyeceğini dile getirdi.

ABD siyasetinde sivri dili, kavgacı üslubu ve rakiplerini, kendisine eleştiri yönetenleri aşağılayan tavırlarından dolayı Huffington Post haber portalı Christie için ‘‘Herkesin nefret ettiği bir isim ama yine de 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adayı olduğunu açıkladı’’ tanımlaması dikkat çekti.

AP haber ajansına 2014 yılında verdiği mülakatında Christie, ‘‘Ben kimsenin elinde bir bardak çay veren ya da baloda kral seçilmiş biri değilim. Benim işim insanlara rehberlik etmek’’ diyerek görev ciddiyetini dile getirmişti.

Öğleden sonra Livingston şehrinde bulunan Livingston Lisesi’nde adaylığını resmen açıklayacak olan Christie, New Jersey eyaletinin de eski federal başsavcısı görevinde bulunmuştu.

Valilik koltuğunda ikinci dönemini yaşayan Christie, New York ile New Jersey arasındaki trafiğin atar damarlarından olan Washington Köprüsü’nün keyfe keder kapanması skandalı ile ismi anılan birisi.

Sandy kasırgasında Başkan Barack Obama ile uyumlu çalışması, felaketzedelere gösterdiği yakın ilgi ve krizi yönetmesi ile takdir toplayan Christie’nin kariyerinde başı en fazla Washington Köprü skandalı ile ağrıdı.

Yardımcılarının da adının karıştığı ve kamuoyunda ‘‘Köprü Skandalı’’ olarak bilinen olayda Christie’nin bugüne kadar direkt bir müdahili olduğu belgelenemedi. Ancak olayların perde arkasındaki isim olduğu kamuoyunda hep dile getirildi.

2014 ara seçimlerde mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’nin zafer elde etmesinde büyük emeği oldu. Cumhuriyetçi Valileri Birliği’nin başkanlığını yürüten Christie, ara seçimlerde valilerin seçim kampanyası ve maddi destek temini konusunda gösterdiği üstün başarıdan dolayı takdir toplamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.