Clinton’ın 300 email yazışması kamuoyu ile paylaşıldı

Clinton’ın 300 email yazışması kamuoyu ile paylaşıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hillary Clinton’ın bakanlık yaptığı dönemde Bingazi Büyükelçiliği’ne yapılan terör saldırı sırasında şahsi email adresinden kullandığı 300 adet yazışması kamuoyuna paylaşıldı.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bakanlığı döneminde “kolaylık olsun” diye hem iş hem de özel yazışmaları için özel e-posta adresini kullandığını itiraf etmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Ancak Clinton yazışmaları “güvenli” bir sunucu üzerinden yapmadığını da kabul etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dosyaları paylaşmadan önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bugün paylaştığımız emailler temel gerçekleri ve saldırı sırasında, öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylara karşı anlayışımızı değiştirmez”denildi.

AP haberinde, Clinton’ın bakanlık döneminde aldığı emaillerin ‘gizli değil’ kategorisinde olduğunu yazdı. Ancak, emaillerin kamuoyu ile paylaşılmasından sonra FBI’nın talebi üzerine bir email’deki 23 kelime ‘gizli olmayan’ kategorisinden ‘gizli’ kategorisine alındığını belirtildi.

Kamuoyuna paylaşılan 896 sayfalık 296 email içindeki bu bir buçuk satırlık kısmın dış ilişkilere zarar verebilme ihtimaline karşı gizli kategorisine alındığı ifade edildi.

Dosyaların yayınlanmasından sonra açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest “Bu tür E-postalar kamuoyuna sunulduğunda gözden geçirilir. Bunlar güncel olaylara dayandırılarak ‘gizli’ sınıfına alınması alışılmamış bir durum değildir”dedi.

Cumhuriyetçi Parti, Hillary Clinton’un Meclis’te Bingazi olayı ve e-posta olayları ile ilgili özel komiteye ifade vermesi gerektiğini gündeme getirmişti.

Başkanlık yolunda seçim kampanya çalışmalarına devam eden Clinton, Dışişleri Bakanlığı’nın özel e-posta adresi kullanmasına izin verdiğini ve yasa dışı bir uygulamada bulunmadığını ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.