Clinton yeniden Demokrat Parti’den başkan aday adayı

Clinton yeniden Demokrat Parti’den başkan aday adayı

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2016’da yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu sosyal medyada yayınladığı videoyla duyurdu. Clinton, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde de partisinden aday adayı olmuştu.

Başkanlık yarışı için uzun süredir adaylığını açıklaması beklenen Demokrat Parti’den Hillary Clinton, 2016’daki seçimlerde Beyaz Saray için yarışacağını sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Facebook ve Youtube hesabından yayınlanan videoda Clinton başkanlığa hazırlandığını açıklıyor. Aynı zamanda kampanya tanıtımı olan videoda sıradan Amerikalılar önümüzdeki dönemde neye hazırlandıklarını anlatıyor. Kimi çocuğunun okul hazırlığından, kimi bahçesindeki bahar hazırlığından, kimiyse işini büyütme hedeflerinden bahsediyor. Videonun sonunda ortaya çıkan Clinton ise, “Ben de bir şeyler yapmaya hazırlanıyorum, başkanlık yarışına hazırlanıyorum” diyor.

Clinton, “Sade vatandaşların kendilerini kollayacak birine ihtiyacı var, o kişi ben olmak istiyorum” diye sesleniyor. Amerikalıların ekonomik sıkıntılarla boğuşarak yollarına devam ettiğini belirten Clinton, ancak sistemin hâlâ üst sınıfın çıkarına olduğunu savunuyor.

KAMPANYANIN ANA GÜNDEMİ: EŞİTSİZLİK

Clinton’ın danışmanlarına göre 2016 seçimleri için kampanya teması ekonomik eşitsizlikler ve ABD’nin ilk kadın başkanı olma üzerine kurulacak.

Başkan Barack Obama’da dün Clinton’ın başkan aday adayı olacağı yönündeki açıklamalar üzerine, ”Kendisinden harika bir başkan olur” diyerek destek vermişti. Clinton, 2008 yılı başkanlık seçimlerinde Obama’ya karşı parti içindeki başkanlık aday adaylığı yarışını çok çekişmeli bir mücadele sonunda kaybetmişti.

Kamuoyu yoklamalarında Clinton’ın muhtemel Demokrat Parti adaylarına karşı büyük bir üstünlüğe sahip olduğu görülüyor ve çok az rakibin karşısına çıkması bekleniyor. Reuters-Ipos tarafından yapılan ankette, Demokratların Clinton’a desteği yüzde 60 civarlarında görünüyor. Senatör Elizabeth Warren yüzde 18’le ikinci sırada ancak Warren başkan adayı olmayacağını açıklamıştı.

Anketlerde ismi çıkan Maryland Eyaleti eski Valisi Martin O’Malley ile eski senatörlerden Jim Webb’e verilen destekler ise tek haneli sayılarda.

Cumhuriyetçiler tarafında ise şimdiden iki aday var. Senatörler Ted Cruz ve Rand Paul, Cumhuriyetçi Parti’den adaylıklarını resmen açıkladılar. Bir başka senatör Marco Rubio’nun da Pazartesi günü adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.