“Clinton, adaylığını haftasonu açıklayacak”

“Clinton, adaylığını haftasonu açıklayacak”

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, bu hafta sonu 2016’daki devlet başkanlığı seçimleri için adaylığını açıklaması bekleniyor.

ABD medyası, Clinton’ın yakın çevresine dayandırdığı haberlerinde, eski dışişleri bakanının yakın bir zaman içinde Demokratik Parti’den başkanlık adaylığını açıklayacağını yazdı. Bazı kaynaklar, açıklamanın pazar günü yapılacağını öne sürdü. ABD’nin ilk kadın başkanı olmak için adaylığını açıklamaya hazırlanan eski First Lady, seçim çalışmaları çerçevesinde öncelikle Iowa ile New Hampshire eyaletlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Seçimlerde önemli rol oynayan Iowa eyaletini eylül ayında ziyaret eden Clinton, Demokrat Partili seçmenlerde destek arayışında bulunmuştu. 67 yaşındaki eski bakan, 2008 başkanlık yarışı öncesi yapılan ön seçimlerde Başkan Barack Obama ve eski Senatör John Edwards’ın ardından 3. sırada yer almıştı.

Clinton’ın Dışişleri Bakanlığı sırasında yaşadıklarını kaleme aldığı Hard Choices (Zor Tercihler) kitabının genişletilmiş baskısını yayınlayacak. Kitabın yeni kısımlarında büyükanne olmasnın hissetirdikleri ve seçim kampanyası için nerler düşündüğünü açıklaması bekleniyor.

Cumhuriyetçi Parti kanadında ise  Kentucky Senatörü Rand Paul ve Texas Senatörü Ted Cruz başkanlık seçimleri için aday adaylıklarını resmen açıklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.