Başkan aday adayı Senatör, Senato’da kürsü işgali yapıyor

Başkan aday adayı Senatör, Senato’da kürsü işgali yapıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin Kentucky Senatörü ve 2016 başkan aday adaylarından Rand Paul, dün başladığı Senato kürsü işgalini sürdürüyor.

Haberin yayına hazırlandığı perşembe gününün ilk saatlerinde kürsü işgalini sürdüren Paul, Senato’dan mensubu olduğu partinin Yurtseverlik (Patriot Act) Yasası’nın uzatılmasını engelemeye çalışıyor. Çarşamba günü öğlen yerel saat ile 13:18’de kürsüye gelen Paul,  istihbarat kurumlarına geniş yetki tanıyan yasanın artık uzatılmaması gerekliliğini savunuyor.

Ağır ağır konuşan ve kürsüden vatandaşların özgürlüğünü savunan Cumhuriyetçi başkan aday adayı olarak görünen Paul, libertarian (özgürlükçü) fikirleri ile biliniyor. Paul, yürürlükte olan Özgürlük (Reedom Act) Yasası’nın Yurtsever Kanunu’ndan daha üstün yasa olduğunu savunarak korkuların özgürlükleri kısıtlamasına izin verilmemesini istedi. ‘

‘Tarihte ulusların korkuları gönüllerinde özgürlükten daha fazla yer edinmeye başladığında hürriyet, mahremiyetler acı çeker’’ diyen Paul, ‘‘Ve ben burada Yurtseverlik Yasası’nın tartışmasız şekilde geçmesine izin vermeyeceğim’’ dedi.

Kürsü işgal nedenini sadece Yurtseverlik Yasası’nın yeniden gözden geçirilmesi için yaptığına işaret eden Paul, ‘‘Artık NSA’in (Ulusal İstihbarat Kurumu) bizleri gözetmesi durdurulmalı’’ dedi.

Senatör Paul eğer konuşmasını bugünde devam edebilirse Yurtseverlik Yasası’nın uzatılması için yapılacak oylamayı geciktirmeyi başaracak. Ancak Paul’un bu kadar uzun süre kürsüde kalıp kalamayacağı belirsiz.

 

RAND PAUL KÜRSÜ İŞGALİNİ SONA ERDİRDİ

Senatör Rand Paul dün başlattığı kürsü işgalini 10 saat 30 dakika sonra sona erdirdi. Paul, Senato’nun  Yurtseverlik (Patriot Act) Yasası’nın uzatılmasını engelemek için kürsü işgali yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.