NBC: Adalet Bakanlığı, New Jersey Valisi’ni akladı

NBC: Adalet Bakanlığı, New Jersey Valisi’ni akladı

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, dört üst düzey New Jersey Valiliği görevlisinin skandala yol açan, George Washington köprüsünün iki şeridini trafiğe kapatma kararında Vali Chris Christie’nin herhangi bir direktifi ya da tavsiyesi olmadığı ortaya çıktı.

NBC televizyonun haberinde, Kamoyuoyunda ‘‘Köprü geçidi’’ (Bridgegate) olarak adlandırılan skandal için Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda olayda Vali Christie’nin dolaylı ya da direkt bir bağlantısının saptanamadığının rapor edildiği iddia edildi.

Geçen yıl ABD’nin en yoğun köprülerinden olan George Washington köprüsü üzerinde iki şeridi keyfi bir kararla kapatan dört valilik görevlisi skandalın patlak vermesinin ardından istifa etmişti. Skandal, valilik çalışanlarının kamuoyuna yansıyan telefon konuşmalarında, köprünün bulunduğu Fort Lee yerleşkesinin Demokrat Partili belediye başkanının Vali Christie’ye seçim döneminde destek vermemesi üzerine şeritleri kapattıklarının ortaya çıkmasıyla patlak vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.