ABD halkı, Beyaz Saray’ın ‘terörist gruplara fidye ödememe’ kararını destekliyor

ABD halkı, Beyaz Saray’ın ‘terörist gruplara fidye ödememe’ kararını destekliyor

Amerikan halkı, terör örgütlerince kaçırılan ABD vatandaşları için fidye ödemeyi reddeden Beyaz Saray yönetimine destek verdi. Konuya ilişkin yapılan bir ankete katılanların yüzde 62’si yönetimin bu politikasını desteklediğini ifade etti.

Reuters ile IPSOS araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Amerikalı gazeteci James Foley için ailesi ve şirketinden 132 milyon dolar fidye istediği hatırlatılarak fidye vermeyen ABD yönetimin tavrı soruldu. Ankete katılan Amerikalıların üçte ikisi Beyaz Saray yönetiminin kaçırılan vatandaşları için fidye ödememesine destek verirken,  katılanların yüzde 21’i ise fidyenin ödenerek Amerikalı gazetecinin kurtarılması gerektiğini savundu.

Aynı ankette katılımcılara ABD’nin Irak’a askeri müdahalesine yönelik sorular da yöneltildi. Katılımcıların çoğunluğu ABD’nin bir şekilde Irak’a müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Ancak katılımcılar büyük oranda ABD askerlerini bölgeye tekrar konuşlanmasını istemediğini belirtti. Bölgeye asker gönderilmesini savunanların oranı sadece yüzde 7’de kalırken, insani yardım dahil ABD’nin hiç bir şekilde bölgedeki gelişmelere müdahil olmamasından yana olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 29 oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.