ABD, Ebola ile mücadele için 3 bin asker gönderiyor

ABD, Ebola ile mücadele için 3 bin asker gönderiyor

Başkan Barack Obama, Ebola virüsü ile mücadele için 3 bin Amerikan askerini Afrika’ya gönderecek.

Georiga eyaleti Atlanta şehrindeki ‘Salgın Önleme ve Kontrol Merkezi-(CDC)’ni bugün ziyaret ederek asker gönderme kararına açıklık getirecek olan Obama, yine Ebola ile mücadelede ABD’nin üstleneceği role dair bilgi verecek.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD askerlerinin Afrika daki merkez üssünün Liberya olacağı kaydedildi. Yine Beyaz Saray, Amerikan askerlerinin uluslararası yardım kuruluşları ve bölge ülkeleriyle koordineli çalışacağı dile getirlidi.

Amerikan askerlerinin Ebola virüsünün en fazla etkili olduğu Liberya ile Sierra Leone, Gine ve net olmamakla birlikte henüz Nijerya’da da görev üstlenebileceği kaydedildi.

ABD ordusu virüse karşı verilecek savaşta kilit rol oynayacak. Öte yandan Obama’nın salgınla mücadelede kullanılmak üzere 88 milyon dolarlık ek yardım için talimat verdiği belirtildi. Yardım kararının Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından da onaylanması gerekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Ebola’dan dolayı can verenlerin sayısı 2 bin 400’ü aştı. Vaka sayısı 5 bine yaklaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.