Türk okulu öğrencileri karate turnuvasında madalyaları topladı

Türk okulu öğrencileri karate turnuvasında madalyaları topladı

New York’un Brooklyn şehrinde Türk işadamlarının desteği ile kurulan Amity School öğrencileri, ASO Ulusal Karate Turnuvası’nda birinci olarak, Amerika Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

 

Long Island şehrinde bu yıl 4. kez organize edilen şampiyonaya, 47 sporcu ile katılan Amity School’un başarılı öğrencileri rakiplerine minderi dar ederken, 19 altın, 16 gümüş ve 28 bronz ile toplamda 63 madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Toplam 280 sporcunun yarıştığı turnuvaya katılan Amity School, şampiyonaya damgasını vurdu. 8-11 Temmuz arasında Nevada’da yapılacak Amerika Karate Şampiyona’sında yarışacak olan Amity School sporcuları, yeni bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor.

Eski dünya karate şampiyonu, aynı zamanda okulun müdür yardımcısı ve takım hocası olan, Meral Ölmez aldıkları başarıyla New York’ta tekrar tarih yazdıklarını ve bu başarının okulları için artık geleneksel bir hal aldığını dile getirdi. Bundan sonraki hedeflerinin uluslararası turnuvalarda da aynı başarıyı devam ettirmek olduğunu ifade eden Ölmez, “Türk ve Amerika milli takımlarına sporcu kazandırmak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Şuan öncelikli hedefimiz Temmuz ayında yapılacak şampiyonada başarı elde etmek.”dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.