Dünya şampiyonunun hayat mücadelesi devam ediyor

Dünya şampiyonunun hayat mücadelesi devam ediyor

Fransa’da kayak yaparken düşüp başından yaralanan Formula 1 dünya şampiyonu Alman pilot Michael Schumacher’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

 

Fransa’nın Grenoble şehrindeki hastanenin doktorlarından Prof. Jean-François Payen, 44 yaşındaki pilotun beyin sarsıntısı nedeniyle komada olduğunu ve hayat mücadelesi verdiğini söyledi.

 

Payen,  “Başının sağ tarafında ciddi bir travma söz konusu. ‘Hayatı için savaşıyor’ diyebiliriz. Bir teşhiste bulunmak ve nasıl olacağını söylemek için henüz çok erken. Başında kaskı olmasaydı bugün aramızda olmazdı.” dedi.  

 

Schumacher’in ailesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Payen, “Hasta, hipotermi (vücut ısısının normalin altında olması) durumunda tutuluyor. Ancak bu, tıbbî bir gerekliliğin sonucu. Bu sayede hastanın beynine iyi oksijen gitmesini amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

AFP Schumacher’in geçirdiği kaza nedeniyle ‘acil beyin ameliyatına alındığını’ aktardı. F1 pilotu Felipe Massa, Instagram’a Schumacher ile fotoğrafını koyarak, “Michael, senin için dua ediyorum kardeşim. Umarım en kısa sürede iyileşirsin.” yazdı.

Fransız pilot Romain Grosjean de Twitter’da, “Şu an tek düşündüğümüz Schumi ve ailesi. Dilerim çabucak iyileşir.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.