[Foto Galeri] NBA maçı öncesi folklor gösterisi beğeni topladı

[Foto Galeri] NBA maçı öncesi folklor gösterisi beğeni topladı

NBA’de oynan Brooklyn Nets ve Utah Jazz maçı öncesi sahne alan Türk halk oyunu grubu seyircilerden büyük beğeni topladı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen NBA Türk Şovu’na, New York’un civar eyaletlerinde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

 

Brooklyn Nets’in yeni sahası Barclay Center’da maçtan önce sahne alan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü halk oyunları grubu FOMGET, hünerlerini sergiledi; gösteri sonunda seyircilere Türk Bayrağı açtı.

 

Brooklyn Nets ve Utah Jazz takım oyuncuları sahaya çıkmadan önce seçilen Türk çocuklarla tokalaştı. Ayrıca 20 çocuk, Amerikan milli marşı okunduğu sırada basketbolcularla birlikte sahada yer aldı.

 

Maç için yaklaşık 3 aydır hazırlandıklarını söyleyen TADF Başkanı Ali Çınar, iki yıllık görev süreleri içinde bir ilke daha imza atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. FOMGET’in şov için özel olarak geldiğini ve 20 bine yakın Amerikalı’ya Türkiye tanıtımı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Çınar, önümüzdeki yıllarda bu şovların geliştirilerek devam ettirilmesinin en büyük arzuları olduğunu ifade etti.

 

ENES’İN SAYILARI TAKIMINI KURTARAMADI

 

Enes Kanter’li Utha Jazz, konuk olduğu Brooklyn Nets’e 104-88 mağlup olmasına rağmen milli oyuncu 21 sayı kaydetti. Kanter, yaklaşık 35 dakika oynayarak 8 ribauntla maçı bitirdi.

 

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan milli oyuncu, Brooklyn Nets’in güçlü bir takım olduğunu, özellikle son zamanlarda çok iyi transferler yaptığını ifade etti. Kanter, “İlk yarıda çok iyi değildik ama ikinci yarı daha baskındık. Yarın Boston maçı var, artık onu düşünmeye başlayacağız.”dedi. Kendisini desteklemeye gelen Türk seyircilerden çok mutlu olduğunu ifade eden Kanter, “Yabancı bir ülkede Türk seyircilerin olması kendi yurdumuzdan, kendi dinimizden insanların olması beni çok mutlu ediyor. Yurdumuzdan uzak olduğumuz için arkadaşlarımızı kardeşlerimizi gördüğümüz için bize çok moral veriyor. Hem de maça çok iyi hazırlıyor.”şeklinde konuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.