Dünya şampiyonu Şeref Eroğlu, Türk öğrencilere güreş öğretiyor

Dünya şampiyonu Şeref Eroğlu, Türk öğrencilere güreş öğretiyor

Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Şeref Eroğlu, Amerika’da eğitim veren Türk okulu Pioneer Academy’de gönüllü güreş dersleri vermeye başladı.

Güreş dünyasının yakından tanıdığı Eroğlu, dil eğitimi için geldiği Amerika’da Türk öğrencilere güreş sporuyla ilgili tecrübelerini aktarıyor. Türk işadamlarının girişimleri ile kurulan Pioneer Academy of Science’da eğitim gören öğrencilerle haftada 3 kez bir araya gelen dünya şampiyonu, öğrencilere danışmanlık yapıyor. Bu yıl okulun yeni binasına taşındığını hatırlatan Eroğlu, okul yönetiminin de öğrencilere spor faaliyetleri konusunda destek vermesinin çok olumlu olduğunu söyledi.

ABD’de bu tarz bir okulun hizmet veriyor olmasının gurur verici bir durum olduğunu aktaran Eroğlu, bu ülkede ata sporumuz güreşi öğretmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Okul idaresi bana teklifte bulunduğunda seve seve kabul ettim. Çünkü buradaki öğrenciler bizim geleceğimiz. Onlara ata sporumuzun Türk ve Müslüman dünyasında neden önemli olduğunu öğretmek lazım. Ben de onlara güreş başta olmak üzere sporun evrensel değerlerini anlatıyorum. Öğrencilerin de gayret içinde olması beni daha çok mutlu ediyor.” dedi.

ABD’nin spor konusunda fırsatlar ülkesi olduğunu hatırlatan Eroğlu, yetenekli ve başarlı öğrencilerin en güzel üniversitelerde burslu okuma fırsatı yakalayabileceğini hatırlattı. Dünya şampiyonu güreşçi, öğrencilerin bir yıl içinde güreşi kanıksamış ve minderde rakiplerine kafa tutacak seviyeye geleceklerini söyledi. Eroğlu, öğrencilerin spor faaliyetlerinde büyük gayret gösteren okulun beden eğitim hocaları Recep Yıldız, Süleyman Yılmaz ve Mithat Dumlu’nun çalışmalarını takdirle karşıladığını kaydetti.

Daha önce güreş sporuna başlayan öğremcilerden Furkan (16), bu sporu dünya şampiyonu bir eğitmenden öğrenmenin çok ayrıcalıklı bir durum olduğunu söyledi. Bir başka öğrenci Ramazan Çavuşoğlu (17) ise, ABD’de alacağı güreş eğitiminden sonra Türkiye’de organize edilecek olan turnuvalarda dereceye girmeye girmeyi hedeflediğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.