TUSKON Başkanı Rızanur Meral: Baskılarla seçimler adil ve bağımsız yapılamaz

TUSKON Başkanı Rızanur Meral: Baskılarla seçimler adil ve bağımsız yapılamaz

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, seçimlerin ekonomik istikrar, özgürlükler ve eşitlikler gibi değerler açısından önemli olduğunu söyledi.

Türki Amerikan Birliği’nin (TAA) Washington DC’de dördüncüsünü düzenlediği kurultayda konuşan Meral, AK Parti hükümetini eleştirdi. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı ve polislerin hiçbir gerekçe gösterilmeden sürgün edildiğini belirten Rıza Nur Meral, bunun uluslararası camia ve iş adamları tarafından kaygı ile takip edildiğini dile getirdi.

Hükümet tarafından yargı ve bürokrasi üzerindeki baskının giderek artacağına dair izlenimlere dikkat çeken Meral, “Hukukun üstünlüğüne zarar veren bu düşünce ve eylemlerin ülkede yatırım yapan iş adamalarımızın ekonomiye güvenlerini sarsmakta.” ifadelerini kullandı.

“Toplumda ayrışmalara yol açarak yanlışların üstünü örtmenin Türkiye’nin başarılarına ve refah dolu bir geleceğine katkıda bulunmaz.’’ diyen Meral, “Haberleşme mekanizmaları üzerindeki kontrolün giderek artması sonucunda YouTube, Twitter, yerel medya ve diğer kurumları farklı yollarla tehdit etmekle bağımsız ve adil bir seçimin olabileceği söylenemez.” diye konuştu.

Hükümet tarafından, sivil bir toplum hareketinin hedef haline getirilmesi suretiyle dershanelerin, okuma salonlarının kapatılamayacağını anlatan Meral, “Bu, insanlarda daha çok otokratik, keyfi uygulamaların yapıldığı hissi veriyor ki, bu ülkemizin imajına büyük zararlar vermekte” dedi.

Suriye, İran, Irak ve Ukrayna’daki mevcut sorunlarının bölgeye yatırım açısından olumlu bir hava vermediğine dikkat çeken Meral, ticaret, yatırım ve iş yapacaklara da bunun yansıması olduğunu ifade etti. “Tüm bunlara karşılık geçtiğimiz 5 yıl süresinde ABD ile Türkiye arasındaki ticarettin yüzde 50 oranında artış sağladı.” diyen Meral, bu bağlamda geçtiğimiz yıl TUSKON delegasyonunun New York, Washington, Houston, Chicago, Kuzey Carolina, Missouri, Arkansas ile California eyaletlerinde yatırım imkanlarını araştırdığını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasında süren ‘Transatlantik’ pazarlıklarının Türkiye ile Amerika arasındaki ticareti arttırmada yeni fırsatlar sunabileceğini dile getiren Rıza Nur Meral, “Kongre’nin bu güçlü desteğiyle tüm riskleri birer fırsata dönüştürüp ortaklığımızın önündeki sorunları birlikte aşarız.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.