Kayıp Malezya uçağında yeni gelişme

Kayıp Malezya uçağında yeni gelişme

Dünya kmauoyundan büyük yankıya yol açan kayıp Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağı ile ilgili Çin yeni bir bulgu elde ettiğini açıkladı. Çin, arama çalışmaları kapsamında yeni bir sinyal tespit ettiğini duyurdu. Çin’in açıklamaları 239 yolcu ve mürettebatıyla 8 Mart’ta Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken radardan kaybolan uçaktaki yolcu yakınları için yeni bir umut oldu.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, uluslararası arama ekibinde yer alan Haixun 01 adlı geminin 37.5 HZ’lik bir sinyal tespit ettiğini, ancak bunun söz konusu kayıp uçağa ait olup olmadığının teyide muhtaç olduğunu bildirdi.

Yetkililer, uçağın kara kutusundaki akustik sinyal göndericilerin bataryasının 30 gün boyunca sinyal yayabildiğini, Çin gemisinin aldığı sinyallerin kayıp Malezya uçağının kara kutusunun bulunması için son şans olabileceğini belirtiyor.

Çin medyası da söz konusu haberi son dakika olarak duyurdu ve kara kutuların özellikleri ve bataryaları ile ilgili geniş yorumlara yer verdi. Çinli yorumcular, kayıp uçağın bulunması için son 48 saatlik en kritik aşamaya geçildiğini ve Çin gemisinden alınan sinyal haberinin, kayıp uçağın kara kutusuna ait olduğunun teyit edilmesiyle kayıp uçakla ilgili her şeyin ortaya çıkacağına dikkat çekti.

Söz konusu sinyalin yerel saatle 16.30’da alındığı ve bir buçuk dakika sürdüğü bilgisi ise Çin’in, Jiefang Daily (Kurtuluş Günlüğü) gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Kayıp Malezya uçağını 10 askeri uçak, 3 sivil jet ile 11 gemi arıyor. Bunların arasında su altı operasyonlarını yürütmek için yüksek teknolojiyle donatılmış Avustralya’nın Ocean Shield adlı gemisi ile İngiltere’nin okyanus gemisi HMS Echo da bulunuyor.

Aramalar Avustralya’nın Perth şehrinin bin 700 kilometre açığındaki 217 bin kilometrekarelik alanda yapılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.