Başbakan’a su şisesi, bakana tokat!

Başbakan’a su şisesi, bakana tokat!

Güney Kore’deki feribot kazası ardından 280’den fazla kişinin akıbeti belirsizliğini korurken, kayıp yakınlarının tepkileri artıyor. Kayıp yolcuların aileleri, kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı  Chung Hong-Won’a tepki gösterirken yakınlardan biri Başbakan’a şu şisei fırlattı. Başka bir kayıp yakını ise Güney Koreli bakana tokat attı. Kayıp yolcuları ailelerin öfkesi artarken, 5 yaşındaki bir kız çocuğunun kurtarılması ise tüm ülkeyi duygulandırdı. Geminin içerisinden çekilen görüntüler ise yolcuların çaresizliğini gözler önüne serdi.

Minik yolcunun duygulandıran kurtuluşu

Anne, baba ve ağabeyi ile birlikte feribota binen 5 yaşındaki kız çocuk, kazadan yara almadan kurtuldu. Küçük kızın feribottan çıkamayan aile bireyleri halen kayıplar arasında. Soyadı Kwon olarak duyurulan çocuğun kurtuluşu ülke halkını duygulandırdı. Medyada yer alan haberlere göre, anne ve babasının can yeleği giydirdiği 5 yaşındaki çocuk, daha sonra onu tanımayan 4 yolcu tarafından kucaktan kucağa aktarılarak yan yatmakta olan geminin güvertesine kadar ulaştırıldı. Kurtarma ekipleri tarafından güverteden alınarak helikopterle hastaneye nakledilen Kwon’un akrabalarıyla buluşması ertesi gün gerçekleşti. Fiziksel yara almayan, ama ağır bir psikolojik travmaya maruz kaldığı belirtilen küçük kız, Güney Koreli TV yıldızı Haaha’nun takipçilerine yolladığı fotoğraflı mesaj sayesinde akrabalarına kavuştu.

Başbakan’a tepki

Kayıp yolcuların aileleri kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı Chung Hong-Won büyük tepki gösterdi. Kayıp yakınlarından biri Başbakan’a su şişesi fırlatıldı. Başka bir kayıp yakını ise öfkesini Güney Koreli bakana tokat atarak gösterdi.

Anne seni seviyorum

Gemi batmadan dakikalar önce bir öğrencinin annesine yazdığı SMS yürekleri burktu. Erkek öğrenci annesine gönderdiği SMS’te, “Anne sana henüz söyleme imkanım varken, bunu yazmak istiyorum: Seni seviyorum” diye yazdı. Çocuğun bu mesajından 7 dakika sonra ise annesi oğluna, “Neden? Ben de seni oğlum. Seni seviyorum” diye cevap verdi. Daha önce de yine bir öğrencinin babasına, “Baba gemi yan yattı. Dışarı çıkamıyorum. Koridorda hiç kimse yok” diye SMS attığı ortaya çıkmıştı.

459 yolcu taşıyordu

Güney Kore’nin batısındaki Incheon Limanı’ndan demir alan ve 459 kişi taşıyan SEWOL isimli binlerce tonluk dev feribot, Kore yarımadasının güneybatı açıklarındaki Jindo Adası yakınlarında battı. Kazada 6 kişinin öldüğü kesinleşti. Çok sayıda tekne ve helikopterin yürüttüğü acil kurtarma çalışmalarına rağmen 290 kişinin kurtarılamamış olması ülkeyi yasa boğdu.

Olumsuz hava şartları gerekçesiyle çalışmaların durdurulması ve bu akşam saatleri itibariyle 284 kişiye halen ulaşılamamış olması başta yolcu yakınları olmak üzere kamuoyunda öfkeyle karşılanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.