Maine Kongresi’ndeki ”3. Türk Günü” beğeni topladı

Maine Kongresi’ndeki ”3. Türk Günü” beğeni topladı

Türk Kültür Merkezi Maine (TCCM) ve Türki Amerikan Federasyonu Konseyi (CTAA) tarafından ortaklaşa organize edilen “3. Geleneksel Türk Kültür Günü’’ Maine eyaleti Kongresi’nde gerçekleştirildi. Türk Kültür Günü kutlamasına hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi milletvekili ve senatörlerinin ilgisi yoğun oldu.

Maine Eyalet Meclisi Çoğunluk lideri Milletvekili Seth Berry ile birlikte bu yıl Türkiye’ye giden Senatör  Roger Katz, Milletvekilleri Dennis Keschl ve Karen Kusiak’ın ev sahipliği yaptığı programa Maine Eyalet Başsavcısı Janet Mills’te katıldı.

Programda konuşan eyalet İçişleri Bakanı John Morris, geçtiğimiz yıl Türkiye’de üç hafta geçirdiğini ve gördüğü misafirperverlikten çok etkilendiğini dile getirdi. Morris, ‘‘Türklerin misafirperver olduğunu duymuştum ancak geçen yıl yaşadığım ve gördüğüm inanılmazdı.’’ dedi.

Türk Kültür Merkezi’nin Maine eyaletinde faaliyet göstermesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Bakan Morris, TCC’nin kendi eyaletlerindeki aktivitelerinden dolayı çok şanslı olduklarını ifade etti. Morris, TCC’nin toplumun biraraya gelmesi, birlik olması, barış ve huzurun tesisinde çok değerli çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Programda tüm katılımcılara Türk lokumu hediye edilirken ayrıca misafirlere Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

 
Program sonrası görüşlerini dile getiren TCC danışma kurulu üyesi Milletvekilleri Dennis Keschl ve Karen Kusiak, son üç yıl zarfında TCC’nin inanılmaz bir hızla Türk kültürünü Maine halkına tanıttığını ve toplumun Türk-Amerikan ilişkilerinin önemi adına daha da bilinçlendirdiğine dikkat çekti.  

 

Ebru santçısı Hümeyra Özcan’ın canlı Ebru performansıyla misafirleri adeta büyülerken milletvekilleri de ebru sanatını tecrübe etmek için sıraya geçtiler. Başsavcı Mills’te ilk defa böylesine orjinal bir sanatı tecrübe ettiğini söylerken, uygularken duyduğu heyecanı dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.