Fırtına ABD de 21 can aldı, elektrikler kesildi, seferler iptal edildi

Fırtına ABD de 21 can aldı, elektrikler kesildi, seferler iptal edildi

Önce güney ardından da ABD’nin en yoğun yerleşim alanı olan kuzey-doğu eyaletlerini vuran kar fırtınası 21 insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Milyonlarca insanın elektriksiz kaldığı, 6 binden fazla uçuşun iptal edildiği ve Texas’tan Maine kadar 22 eyaleti vuran yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı şuana kadar en az 21 insanın hayatını kaybettiği duyuruldu. Yerel kolluk güçleri mahalle sakinlerini telefonlarla arayarak evlerinden çıkmamaları ve yol temizleme çalışması yapanlara yardımcı olmalarını isterken yine aynı duyuru televizyon kanallarından yetkililerce yapıldı.

Başkent Washington’a 20, New York’a 30, Philadelphia’ya 22  santimetre kar düşerken okullar gibi birçok resmi daire ve işyerleri de kepenkleri birgün süreyle indirdi.

Uzmanlar bu ‘tarihi ölçekteki’ hava olayının Atlanta bölgesini 1973’te vuran fırtınayla kıyaslıyor. Philadelphia da ise 1800 yılından bu zamana kadar ilk defa bir kış sezonunda 15 santimetre üzerinde 4 defa kar yağışının gerçekleştiği ifade edildi.

Geçen hafta yağan kardan dolayı olağanüstü hal bölgesi ilan edilen New York, New Jersey eyaletleri dışında dünde Başkan Barack Obama Güney Carolina ile Georgia’nın kuzey kesimlerini aynı kategoriye aldığını duyurdu.

Şuana kadar toplamda 1.2 milyon ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı bildirildi. Fırtına nedeniyle Amerika genelinde 6 bin 500 den fazla uçuş iptal edildi. Kuzey-doğu eyaletlerinde gece de yağacak olan karın yaklaşık 7 ila 10 santimetre kadar olması bekleniyor.

 

Fırtına irili ufaklı birçok kazaya yol açıyor. New York şehrinde bir arabanın çarptığı hamile kadın hayatını kaybetti. Soğuk ve kar yağışı bakımında rekorlar kıran kuzey-doğu eyaletlerinde cumartesi günü de kar bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.