Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nden New York’a tekstil çıkarması

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nden New York’a tekstil çıkarması

Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (URGE) proje destek programı kapsamında New York’a gelen Türk firmaları, Amerika’daki ev tekstili, iplik ve hazır giyim alıcıları ile buluştu.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sekiz tekstil firması, ikili iş görüşmelerde bulunmak ve iş imkânlarını geliştirmek üzere New York ve başkent Washington’ı kapsayan bir iş gezisi düzenledi.

Katılımcı Türk tekstil firmaları Zorlu Grubu’ndan Korteks Mensucat, Adoksan Tekstil, Gülcemal Tekstil, Harput Tekstil, Jage Tekstil, Reisoğlu İplik ve Mensucat, Safran ve Savcan firmaları, ABD’li tekstil firmaları ile bir araya geldi. İki günlük New York programı kapsamında Amerikan tekstil dünyasının kalbi konumundaki Garment District ve Textile Building’te de incelemelerde bulunan Bursalı tekstilciler, Amerika’daki tekstil pazarı hakkında bilgi aldı.

Son 10 yıldır Amerika pazarından uzak kalan Türk tekstil firmalarının Amerikalı alıcılarla buluştuğu toplantıda konuşan New York Fashion Institute Dekanı Steven Frumkin, Blackspade US Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karavelioğlu ve Stella Sourcing LLC kurucusu Aydın Çubukcu ABD’deki pazar stratejileri hakkında bilgi verdi.

Amerika’da faaliyet gösteren 50’ye yakın firma temsilcisinin ziyaret ettiği etkinliğe katılanlar arasında ayrıca, ABD’nin en ünlü avukatlık firmalarından Herrick, Feinstein LLP, New York eski Kongre üyesi Michael McMahon, Herrick, Feinstein partnerlerinden Lawrence Kaye ve John Ro

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.