Teksas’taki sel faciasında 9 asker öldü

Teksas’taki sel faciasında 9 asker öldü

Teksas’ın Fort Hood şehrinde aniden gelen sel, rutin tatbikattaki bir askeri aracı sürüklemesine ve 9 Amerikan askerinin hayatını kaybedip, 3’ünün yaralandı neden oldu.

Arama ve kurtarma ekipleri Perşembe günü selin sürüklediği iki buçuk tonluk askeri kamyondan dışarı çıkmış beş cesedi bulmuştu. Cuma günü kayıp dört ceset daha bulundu ve ölenlerin sayısı dokuza yükseldi. Aracın içinden çıkarılan diğer üç asker ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fort Hood Komutan Yardımcısı Binbaşı John Uberti, “Hepinizin farkında olduğu üzere bu trajedi Fort Hood’u oldukça aşmış, ülke çapında duyulmuş durumda. Amerika’nın dört bir yanından yağan destek mesajlarına samimiyetle teşekküre ediyoruz” dedi.

NBC News’e açıklama yapan Marlene Strongs isimli bayan, asker kızı Eddy Gates’in (20) tatbikat sırasında ölen dokuz kişiden biri olduğunu belirterek, “Kızım insanlara yardım etmeye çalıştıyordu” dedi.

Arama kurtarma çalışmalarında orduya ait farklı birimlerden uçaklar, tekneler, köpekler ve ağır yer ekipmanları kullanıldı.

Teksas’ta mayıs ayında yağmurlar rekor kırdı.

Teksas Valisi Greg Abbott eyalet genelinde 31 ilçede afet durumu ilan etti. Cumartesi günü de şiddetli fırtınalar ve yağmurlarla nehirlerin taşması oluşacak sellerin ciddi hasarlara yol açacağından endişe ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.