St. Louis’te polis siyahi genci öldürünce ayaklanma çıktı

St. Louis’te polis siyahi genci öldürünce ayaklanma çıktı

Polisin Missouri eyaletinde silahsız bir genci vurması ayaklanmalara neden oldu.

Missouri eyaletinin en büyük şehri olan St. Louis’de meydana gelen olay sonunda polisi protesto eden kalabalık mağazaları yağmaladı, bazı iş yerlerini ateşe verip çevrede bukunan araçlara da saldırdı. Cumartesi günü St. Louis şehrinin siyahilerin ağırlıkta yaşadığı Ferguson semtinde 18 yaşındaki Michael Brown adlı genç polis aracında iken öldürüldü.  Olayın şehirde duyulması üzerine pazar akşamı binlerce Afrikan-Amerikanlılar Brown’un öldürüldüğü semtte mum yakıp, olaya tepki göstermeye başladı. Kısa sürede ayaklanmaya dönen olayı polis kontrol etmekte zorlandığı görüldü.

St. Louis Emniyet Müdürü Jon Belmar, bir polis memurunun Brown ve başka bir kişiyi durdurduğunu, bu kişilerden birinin memuru arabaya ittiğini söyledi. Belmar, arabanın içinde memurla bu kişi arasında boğuşma yaşandığını ve polisin en az bir el ateş ettiğini belirtti. Brown’ı öldürdüğü düşünülen polis memurunun idari izne çıkarıldığı ileri srülüyor.

Belediye Başkanı James Knowles, halkın öfkesini anladığını söyledi ve itidal çağrısında bulundu.

Annesi Lesley McSpadden’a göre Brown bugün üniversiteye başlayacaktı.

Florida eyaletinde de 2012 yılının şubat ayında 17 yaşındaki Trayvon Martin, site güvenlik görevlisi tarafından öldürülmesi sonucu ülke genelinde irili ufaklı birçok gösteri olmuş ve ülkede büyük infale yol açmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.