Siyahi genç cinayeti ABD’yi karıştırdı

Siyahi genç cinayeti ABD’yi karıştırdı

Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde silahsız olduğu belirtilen on sekiz yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın cumartesi günü polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından tepkiler sürüyor.

Pazar günü Brown’ın vurulduğu noktada yüzlerce kişi toplanıp hem anma hem de protesto gösterisi düzenlerken önceki gece bölgede göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Silah seslerinin yükseldiği olayda polis taş fırlatan göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Öfkeli kalabalık St. Louis’de bazı otomobilleri ve ambulansları yaktı. Gece de göstericiler şehirdeki onlarca dükkanın camlarını kırıp bazı mağazaları yağmaladı. Bir binayı da ateşe verdi. Polis toplamda 82 kişiyi gözaltına alırken olaylarda 2 memurun da yaralandığını açıkladı.

2012 yılında Florida eyaletinde gönüllü bir ‘mahalle gözetleme kaptanı’ olan beyaz George Zimmerman tarafından 17 yaşındaki siyah genç Trayvon Martin’in silahsız olduğu halde vurularak öldürülmesi ülkede infiale yol açmıştı. Martin davasında zanlı Zimmerman kendini savunduğu gerekçesiyle beraat etmişti.

Yetkililerin yaptığı açıklamalarda Brown’ın polisin silahını almak üzere giriştiği mücadele sonrası vurulduğu öne sürülüyor. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yaşanan olayın ırkçılık suçuyla ilgisi olup olmadığını araştırıyor. Brown’ı öldüren polisin kimliği ve ırkı hakkında henüz herhangi bir bilgi verilmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.