Oregon’daki işgal sona erdi

Oregon’daki işgal sona erdi

Yılın ilk günlerinde Oregon’daki federal hükümete ait olan yaban hayatı koruma barınağını işgal eden silahlı grupla ilgili FBI ikinci bir baskın gerçekleştirdi.

Binanın içindeki dört kişiden üçünün kendi istekleriyle teslim olduğu, teslim olmaya yanaşmayan son kişinin ise güvenlik güçlerince yakalandığı açıklandı.

41 gün süren işgal eyleminin ardından son işgalci de tutuklandı. Teslim olmayı reddeden, isteklerinin yetkililerce duyulmadığını iddia eden şahsın intihar etmeye meyilli hareketleri olduğu belirtiliyordu.

Yetkililer üç kişinini teslim olmasının ardından, Youtube’da kendisini izleyen 31 bin kişiye seslenen, isminin David Fry olduğunu belirten şahsın da zarar görmeden yakalandığını ifade etti.

FBI ve diğer güvenlik güçleri gruba uzun süre müdahale etmemiş ve çokça eleştiriye maruz kalmıştı. Geçen ayın sonlarında FBI grubun lideri olan Ammon Bundy’i yakalamış, operasyon sırasında bir kişi ölmüştü.

FBI Çarşamba günü Oregon’a gelen Ammon’un babası Cliven Bundy’i de tutukladı. Cliven 2014 yılında sürüsünü otlatmak ilgili olarak Federal Arazi Yönetim Ofisi ile tartışmış ve ülke gündemine gelmişti. Yetkililer Cliven’ın tutuklanmasının bu olayla alakalı olduğunu belirtti.

Cliven’ın bölgeye geleceği Facebook’ta paylaşılmış ve bölgede bulunan silahlı protestocular ile işgalciler arasında olumlu bir hava estirmişti.

Amerika çapında tanınan rahip Billy Graham’ın oğlu Franklin’in de bölgede bulunduğu ve kimsenin zarar görmeden olayın çözülmesi için uğraşıyordu.

Yetkililer ve arabulucuların bir olay yaşanmadan protestocuların barınağın civarından ayrılması için yoğun çaba harcadığı ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.