DENVER POST – ‘Müslümanlar ve Yahudiler camide yardım için toplandı’

DENVER POST – ‘Müslümanlar ve Yahudiler camide yardım için toplandı’

denverpostMüslüman ve Yahudi gönüllüler pazar günü Kuzeydoğu Denver İslam Merkezi’nde sokakta yaşayan insanlara yardım etmek amacıyla bir araya geldi. Dirseklerine kadar fıstık ezmesi ve jöleye bulaşan yahudi ve müslümanlar yaklaşık 1000 adet fıstık ezmeli sandviç hazırladı. İmam Abdurrahim Ali, sayısı 50’yi bulan misafirlerinden kendilerini evlerinde hissetmelerini istedi. Tahir “Bu muhteşem bir organizasyon” diye ekledi. İlk kez bir araya gelen ekip hemen sandviç yapmaya başlarken aralarında güzel bir muhabbet de oluştu. Grupta İsrail ve Gazze arasındaki yükselen tansiyon ile alakalı hiç bir konuşma geçmedi. Denver Wisdom House’dan haham Stephen Booth “Bu konuyu konuşmak içın bir araya gelmedik. Biz bu tarz konuları da konuşmamıza imkan verecek güzel ilişkilerin temellerini atmak için buradayız. Allah bize birbirimizi öldürmemizi değil yardımlaşmayı emrediyor” dedi.

 Ne Müslüman ne de Yahudi olan 9 yaşındaki Alma Ortiz Sayaya’nın ise annesi böyle bir organizasyondan haberdar olmuş ve tek bir insanın bile nasıl fark meydana getirebileceğini görmek için organizasyonda yer almak istemiş. Annesi, Alma’nın harçlıklarının bir kısmını zaten yardım kuruluşlarına bağışladığını ifade etti.

mikulinDenver’da yaşayan evsiz ve fakir insanlara yardım için oluşturulan bu organizasyonun diğer katılımcıları the American Jewish Committee, the Multicultural Mosaic Foundation ve The Peanut Butter Plan oldu.

Organizasyonda gönüllü çalışan müslümanlardan Pamela Altunsoy, “Dünyadaki bütün sıkıntılara rağmen Hristiyan ve Yahudiler ile iyi olan ortak yanlarımıza odaklanmak istıyorum” dedi. Altunsoy “İnançlarımızı fiiliyata döküyoruz. Açları doyurmak bunu yapmanın en güzel yollarından biri” diye devam etti sözlerine.

Pazar günü hazırlanması planlanan sandviç hedefi normalde 500 idi. Gönüllüler ekmek ve fındık ezmesi getirirken Peanut Butter Plan isimli kurumun başkanı Zev Barnett, King Soopers’ın bir araba dolusu unlu mamül bağışladığını açıkladı. Barnett “500 sandviçten çok daha fazlasını yapabileceğiz” dedi. Barnett ayrıca “Çok heycanlıyım. Denver’da 13 aydır aç insanlara verilmek üzere sandviç yapmaktayız. Bu şimdiye kadar yapılan en uzun soluklu organizasyonlardan birisi” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.