Indianapolis Ticaret Odası, Türkiye-ABD ticari ilişkilerini masaya yatırdı

Indianapolis Ticaret Odası, Türkiye-ABD ticari ilişkilerini masaya yatırdı

Indiana eyaletinin başkenti Indianapolis’te, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkileri ele alan bir toplantı düzenledi. Indianapolis Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Türkiye ile Ticaret Fırsatları’ başlıklı toplantıda iki ülke arasındaki iş ilişkileri tartışıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Indianapolis Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Nancy Langdon, “Özellikle son beş yılda Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret, ihracat bazında yaklaşık üç kat arttı. Indiana Ticaret Odası olarak ticaret hacmini artırma adına neler yapabileceğimizi tartışmak için bu beyin fırtınası toplantısını organize ettik” dedi.

Türkiye’deki ekonomik göstergeler hakkında bir sunum yapan Indiana Ticaret Bakan Yardımcısı Salena-Lorine Lee ise gayri safi yurt içi hasıla dikkate alındığında Türkiyenin  % 9 ile Çin’in hemen arkasında olduğunu hatırlattı. Türkiye’de kişi başına düşen gelirin 3 bin 500 dolardan 10 bin 504 dolara yükseldiğini aktaran bakan yardımcısı, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında yıllık % 5,2 büyüme hızıyla en hızlı ekonomik büyüme gösteren ülke olduğuna da dikkat çekti.

Toplantıya Türk- Amerikan Ticaret Odası adına katılan Necip Köksal ise Türk Amerikan ilişkilerindeki sosyal ve kültürel kaynaşmanın yanında ekonomik ilişkilerin de olduğundan daha ileriye taşınmasının gerekliliğine şaret ederek Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen Dünya Ticaret Köprüsü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya telekonferans ile bağlanan T.C Şikago başkonsolusluğu Uluslararası Ticaret Uzmanı Barlas Bildir ise katılımcıların Türk ekonomisi ile ilgili sorularını cevapladı.

Indianapolis Ticaret Odası toplantısının somut sonuçlarından ilki ise (TASINDIANA) Indiana Türk Amerikan Cemiyeti organizasyonu ile Indianalı iş adamlarının ticaret fırsatlarını yerinde görmek ve ortaklıklar oluşturmak amacı ile Türkiye gezisi planlamaları oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.