Illinois’de şiddetli yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

Illinois’de şiddetli yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinin kuzeyinde çarşamba gününde başlayan yağmur, sellere ve çok sayıda yolun kapanmasına neden oldu. Illinois valisi Pat Quinn, bölgede olağanüstü hal ilan etti.

Chicago’yu da etkisi altına alan şiddetli yağmur nedeniyle, bazı ev ve okulları su bastı. Birçok yolun dere ve nehir taşkınlarından dolayı ulaşıma kapatıldığı Chicago ve çevresinde, bazı okullar da tatil edildi. Hasarı değerlendirmek için eyaletin başkenti Sprinfield’den bölgeye gelen Vali Pat Quinn, herkesin tetikte olması ve su altında kalan bölgelerden uzak durması çağrısında bulundu. Bölge sakinlerinin radyo ve teleizyonlardan durumu takip edip, kapalı yollar ve yapılması gereken tahliyeler hakkında bilgi sahibi olmasını tavsiye eden Quinn, bölgede olağan üstü hal ilan etti.

Ulusal havadurumu servisi, halkı şiddetli fırtınaya, yıldırım düşmelerine ve su taşkınlarına karşı uyardı.

HAVA ULAŞIMI DA ETKİLENDİ

ABD’nin en önemli uluslararası havalimanlarından biri olan Chicago’daki O’hare Havaalanı’nda, 300’den fazla uçuş iptal edildi. O’hare çevresinde yağış son 24 saat içinde 4.69 inçe ulaştı. O’hare yakınlarındaki Des Plaines nehrinin yaklaşık 3 metre (10 feet) yükselmesi sonucu, bazı yolları su bastı.

En fazla hasarın ise Lisle ve Lombard kasabalarında görüldüğü bildirildi. Lisle’da evlerini su basan aileler, birçok önemli eşyalarını yitirdiklerini söyledi.

O’hare Havalimanı yakınlarındaki Mt. Prospect kasabasında da evleri, okulları ve işyerlerini su bastı. Briarwood gölü çevresinde görüştüğümüz kasaba sakinleri, gölün bilhassa sabah saatlerinde çok yükseldiğini ve bazı evleri su bastığını bildirdi.

Yetkililer, Naperville ve Mundelein kasabalarında çıkan ev yangınlarına ise yıldırımların sebep olduğunu tahmin ettiklerini açıkladılar. Çıkan yangınlarda ise can kaybı ya da yaralanan olmadı.

Illinois Ulaştırma Departmanı’ndan yapılan açıklamada, bölge halkından, gerekmedikçe dışarı çıkmayıp evlerinde kalmaları istendi. Derinliği önceden kestirilemeyeceği için, su basan yol ve bölgelerden uzak durulması gerektiği bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.