Illinois yasadışı göçmenlere ehliyet kanununda bir adım daha attı

Illinois yasadışı göçmenlere ehliyet kanununda bir adım daha attı

Illinois’te kaçak göçmenlerin sürücü ehliyeti almasını sağlayacak özel lisans tasarısı engelleri aşarak vali masasına bir adım daha yaklaştı.

Demokratik Parti’den Chicago Milletvekili Eddie Acevedo’nun sponsorluğundaki oylamanın yakında olması bekleniyor. Avecedo, tasarıyı meclise sunmak için son dakikaya kadar bekleyeceğini söyledi ancak vakit azalıyor. Meclis yemin ederek çarşamba günü yeni yasama yılına başladı.

“Eger bugün yapabilirsem, bugün yapacağım” dedi.

Öneriyle, Illinois’teki tahminen 250.000 yasadışı göçmen araç sürücüye üç yıllık yenilenebilir ehliyet almak için izin verilecek.

Bu ehliyet resmi olarak bir silah alımında, oy kullanmada veya uçağa binmek için geçerli olmayacak. Sadece göçmenleri tanımlama amacıyla kullanılması düzenlenecek .

Bu uygulamaya hak kazanabilmek için kişinin en az bir yol Illinois eyaletinde yaşamış olması gerekiyor. Bununla birlikte kira ve faturalarının bir kopyasının olması yetecek.
Yürürlükteki yasaya göre, Sosyal Güvenlik numarası veya ülkede olması gerekli belgeleri bulunmayan kişiler ehliyet alamıyor ve çoğunlukla araba sigortası konusunda da sıkıntı yaşıyorlar.

Öneride sigorta araca bağlı olduğundan, sürücü belgesi başvurusundan önce araç sahibinin sigorta yaptırması gerekmeyecek. Ancak bu kanunundan yararlanmak isteyenler unutmamalılar ki, sürücü belgesine bağlı olmaksızın, sigortasız araba kullanmak yasadışıdır.

Tasarı Meclis’e 6’ya 3 oy ile yükseldi. Senato’yu geçen tasarının Meclis tarafından valiye gönderilmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.