Illinois eyaletinde solaryum yasağı

Illinois eyaletinde solaryum yasağı

Illinois eyaletinde 18 yaşın altındakilerin solaryuma girmeleri ve elektronik sigara kullanmaları yasaklandı. Illinois valisi Pat Quinn’in gençlerin sağlığını korumak amacıyla imzaladığı yasaya göre 18 yaşın altındakiler, ailelerinin izni olsa dahi solaryuma giremeyecekler.

 

Dünya çapında artan cilt kanserine karşı mücadeleye destek olma amacıyla hazırlanan yasa, Amerikan Kanser Derneği ve Amerikan Tıp Derneği’nin desteği ile kabul edildi.

Pat Quinn yaptığı açıklamada, “Gençlerin önünde uzun bir hayat var. Biz onların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Araştırmalara göre erken yaşlarda solaryum kullanımı, cilt kanserini yüzde 75 oranında arttırıyor. Son 40 yılda, genç kadınların cilt kanseri olma oranı ise yüzde 800 gibi bir artış gösterdi.

 

ELEKTRONİK SİGARA DA YASAK

 

Vali Quinn’in imzaladığı yasa uyarınca, 18 yaşın altındaki gençler, elektronik sigara da kullanamayacak. Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan elektronik sigara, tütün içermiyor. Ancak, içerdiği nikotin sebebiyle bağımlılık yapabiliyor. Nikotin bağımlılığı, halen Amerikaliların yüzde 20’sini etkiliyor.

Yasa, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.