Illinois eyaletinde köpekbalığı yüzgeci çorbasına ceza

Illinois eyaletinde köpekbalığı yüzgeci çorbasına ceza

Chicago’da bir Çin lokantası menüsünde bulunan köpekbalığı yüzgeci çorbası nedeniyle ceza aldı. Lokanta, Illinois eyaletinde köpekbalığı yüzgeci satışını ve ticaretini yasaklayan yeni yasanın ardından ceza alan ilk iş yeri oldu.

 

Illinois Doğal Kaynakları Koruma Kurumu (IDNR) aldığı bir ihbar sonucu denetlediği lokantaya 120 dolar ceza kesti. IDNR’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, lokantanın vitrininde bir de köpekbalığı yüzgecinin sergilendiği bildirildi.

 

IDNR Başkanı Marc Miller “Köpekbalıkları, Illinois eyaletinde eko-sistemin bir parçası olmasa da, biz bu inanılmaz hayvanları korumak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Illinois, Pasifik okyanusuna kıyısı olmadığı halde köpek balığı yüzgecinin satış ve dağıtımını yasaklayan ilk eyalet. Yeni yasa, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girdi. Yasa, yüzgeçleri için köpekbalığı öldürülmesine son vermek ve bu hayvanların neslinin tükenmesini önlemek amacıyla yürürlüğü konmuştu.

 

Yüzgeci için avlanan köpek balıkları, daha sonra okyanusa geri salınsa da bu hayvanlar ya boğuluyor ya da kan kaybından dolayı hayatını kaybediyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.