Ferguson’da polis vuruldu

Ferguson’da polis vuruldu

Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında bir polis memurunun kolundan vurulduğu bildirildi.

Ağustos ayında şiddetli protesto gösterlerine sahne olan Ferguson’da geçtiğimiz gün Polis Şefi Tom Jackson’ın özür dilemesinin ardından tekrar hareketlilik yaşanıyor.

Jackson’ın özür dilemesinin ardından şehirde artan gerilim bir polis memurunun vurulmasıyla sonuçlandı. Saldırı yerel saat ile akşam 9:20 sıralarında Ferguson Toplum Merkezi civarında gerçekleşti. Kimliği berlirsiz bir kişi kadın bir polis memuruna ateş açtı ve kolundan vurdu. İddialara göre silahlı saldırgan olayın ardından toplum merkezinin hemen yanındaki ağaçlık alana kaçtı. Yerel polis yetkilileri vurulan polis memurunun kadın olduğınu açıkladı. Polis memurunun durumunun iyi olduğu ve iyileşeceği ifade edildi. Ancak kimliği paylaşılmadı.

Ferguson’da 9 Ağustos günü Michael Brown isimli 18 yaşındaki siyahi bir genç polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Brown’ın öldürülmesi ardından başlayan protesto eylemlerine polis sert bir şekilde müdahale etmişti. Ferguson Polis Şefi Tom Jackson 25 Eylül günü hem protestocular hem de Brown ailesinden özür dilemişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.