Chicago’da bir üniversite, bursla bilgisayar oyuncusu alacak

Chicago’da bir üniversite, bursla bilgisayar oyuncusu alacak

Chicago’da faaliyet gösteren Robert Morris Üniversitesi, ‘League of Legends’ adlı video oyununu oynamasını bilen 30 öğrenciye spor bursu vereceğini duyurdu. Üniversite, her bir öğrenciye 19 bin dolar burs verecek. Rakam, üniversitenin yıllık ders ve yurt ücretinin yarısına tekabül ediyor.

Illinois eyaletinde bulunan 10 yerleşkede faaliyet gösteren okul, yılda bin 400 öğrenciye spor bursu veriyor. Amerika’da bir üniversite ilk defa spor bursuyla bilgisayar oyuncusu alacak.

Chicago Tribune gazetesine konuşan Robert Morris Üniversitesi Atletik Direktörü Kurt Melcher, “Bu bir takım oyunu. İçinde strateji var. Oyundaki yerini bilmen gerekiyor. Kalbi değil zihni yoruyor. Diğer sporlara benzer unsurları var.” dedi.

Robert Morris Üniversitesi spor bursuyla alacağı ‘League of Legends’ oyuncuları ile Kuzey Amerika’da oyun için oluşturulmuş ligde mücadele etmeyi planlıyor. Atletik Direktör Melcher, öğrencilerin internet üzerindeki derecelendirmeleri ve yeteneklerine göre seçileceğini belirtti.

Voleybol bursuyla üniversiteye kabul alan ve aynı zamanda ‘League of Legends’ oyuncusu olan üçüncü sınıf öğrencisi Andrew Dicksen (21), takımlardan birini oluşturmak istiyor. Dicksen’e göre fiziki sporlarla bilgisayar oyunları arasında takım oyunu, strateji ve belli yeteneklerde uzmanlaşma gibi ortak alanlar var.

E-sport olarak da bilinen bilgisayar oyunu yarışmalarına talep son beş yılda çok arttı. Dünya çapında düzenlenen bilgisayar oyunu müsabakalarında başarılı oyuncular yılda 100 bin dolardan fazla para kazanabiliyor. Profesyonel müsabakaları binlerce insan seyirci olarak, on milyonlarca insan da internetten izliyor.

PC ya da Mac tabanlı ‘League of Legends’, bir çok oyuncunun internet üzerinden takım da oluşturarak bedava oynayabildiği bir oyun. 2009’da piyasaya çıkan oyun, Forbes dergisine göre Kuzey Amerika ve Avrupaların yılda en çok zaman harcadıkları oyun. Ocak 2014 rakamlarına göre yılda 67 milyon, ayda 27 milyon kişi, ‘League of Legends’ oynadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.