Chicago hız kameralarına dikkat

Chicago hız kameralarına dikkat

Chicago’da park ve okullara yakın yollara yerleştirilen otomatik hız kameraları tarafından tespit edilen hız limiti ihlallerine bu çarşambadan itibaren ceza kesilmeye başladı.

Arabaların yanısıra motorbisikletlerde bu hız limiti cezasına tabi tutulacak.

Northwest Side parkı taraflarına yerleştirilen ilk iki kamera çarşamba günü faliyete geçti. Sürücüler hız limitini ilk aştıklarında uyarı alacaklar, ikinci hız limiti aşımında ise hız limitinin 6 ile 10 mph üzerine çıkılması halinde $35, 11mph ve üzerine ise $100 para cezası ödemek durumunda kalacaklar.

Ulaştırma Bölümü Komiseri Gabe Klein, Aralık ayının 31‘ine kadar Chicago’nun geneline 5o adet kamera yerleştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Bölüm sözcüsü Bill McCaffrey ise hız limiti kameralarının yıl sonuna kadar 100 bölgede yerleştirilmiş olmasını hedeflediklerini söyledi.

45 günlük pilot uygulama sonucu dört şehir parkının yakınlarına yerleştirlien dokuz hız kamerasına yakalanan 222,843 kişi hız ihlali uyarısı aldı.

Otomatik hız kameralarının uygulama saatleri şu şekilde olacak; şehir parkları yakınındaki kameralar haftanın yedi günü sabah 6 dan akşam 11’e kadar, okul güvenliği bölgelerinde ise pazartesinden cuma gününe kadar sabah 7‘den akşam 7’ye hız kameraları iş başında olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.