Amerika’yı vuran hortumlar 5 can aldı

Amerika’yı vuran hortumlar 5 can aldı

ABD’nin orta kısmındaki eyaletlerinde etkili olan hortumlar 5 can aldı, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

İki gündür Amerika’nın Oklahoma, Kansas, Iowa ve Nebraska eyaletlerinde etkili olan hortumlar 5 kişinin ölmesine çok sayıda insanın da yaralanmasına neden oldu. Hortumların en çok etkili olduğu Oklahoma’ nın Woodward kasabının Belediye Başkanı Roscoe Hill, uyarı sirenlerinin hortum sırasında çalışmadığını ama daha önceden herkesi uyardıklarını söyledi. Başkan Hill, kasabada çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğünü söyledi.

Kansas Valisi Sam Brownback ise acil yardım alanlarının bile büyük zarar gördüğünü söyledi. Ulusal Hava Tahmin Raporuna göre bugün sabah erken saatlerinde 10 adet hortum meydana geldi. Yetkililer, bölgede bulunan bütün insanları yeni hortumlara karşı uyardı. Hortumdan kaçmaya çalışan vatandaşlar yaşadıkları şoku atamadıklarını söyledi.

Alınan bilgilere göre ev ve iş yerlerinin yanı sıra çok sayıda hastane ve hava üssünün büyük zarar gördüğü ifade edildi.

Amerika’da özellikle Mart ayında etkili olmaya başlayan hortumlar geçen yıl 550 insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Geçen yıl meydana gelen bu afetlerden biri, Amerika tarihinin 4. büyük hortumu olarak kayıtlara geçmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.