Texas valiliği için Demokratların adayı Davis, Obama ile aynı okul mezunu

Texas valiliği için Demokratların adayı Davis, Obama ile aynı okul mezunu

Texas Valisi Rick Perry’den boşalacak olan makam için eyalet senatörü Wendy Davis adaylığını resmen açıkladı. 50 yaşında ve bekar olan Davis, kürtajı destekleyen senatörlerden biri.

 

Demokrat Partili Davis, Başkan Barack Obama gibi Harvard Hukuk Fakültesi’nden derece ile mezun olan bir isim. Dul bir annenin 3 çocuğundan biri olarak hayat mücadelesine erken yaşta başlayan Davis, 14 yaşında iken ailenin bütçesine destek için okul sonrası çalıştı.

 

Babası eski aktörlerden Jerry Russell olan Davis, ilk defa 1999 yılında Texas’ın Forth Worth City şehir meclis üyeliğine seçilmeyi başarmıştı. Davis, bu görevini 2007’ye kadar 4 defa yeniden seçilerek sürdürdü. 2008 yılında Texas eyalet Senatosu’na Cumhuriyetçilerin kalesi olan bölgeden seçilmeyi başaran Davis, kürtaj karşıtı çıkarılmaya çalışılan yasayı bloke etmek için 11 saat Senato kürsüsünde konuşma eylemi (filibuster) yapmasıyla ülkede genelinde ismini duyurdu. Eyalet genelinde eğitim ve kadın sağlığı konularında yaptığı çalışmalardan dolayı birçok ödüle layık görülen Davis, şimdi de 1994’den bu zamana Texas’ta valiliği kazanamayan Demokratların yeni umudu oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.