Dallas’taki protestoda ateş açıldı, beş polis öldü

Dallas’taki protestoda ateş açıldı, beş polis öldü

Önce Louisiana eyaletinde daha sonrada Minnesota’da polisin iki siyahi vatandaşı öldürmesiyle ilgili Teksas’ta yapılan protestoda açılan ateş sonucu beş polis öldü, yedisi yaralandı.

Alton Sterling ve Philando Castile polis kurşunlarıyla öldürülmesi üzerine Teksas eyaletinin Dallas şehrinde düzenlenen protesto sonrasında silahlı ateş açıldı. Görgü tanıkları protestonun bitip, kalabalığın dağılmaya başladığı anda ateş açıldığını söyledi.

Dallas Polis Şefi David Brown yaptığı açıklamada iki keskin nişancının 11 polisi vurduğunu ifade etti. Üç polisin öldüğü, 3 polisin ameliyatta ve ikisinin kritik durumda olduğunu belirtti. Fakat ilerleyen saatlerde iki polisin daha öldüğü ifade edildi.

Polis daha sonra protestoya katılan siyahi bir kişinin fotoğrafını yayınladı. Kamuflaj giyen ve silah taşıdığı görülen kişinin görgü tanıklarına göre iki keskin nişancıdan biri olduğu açıklandı.

sniper

Yapılan açıklamalarda Teksas’ta saldırı tüfeği taşımanın yasal olduğu, bu sebeple polisin şüpheliyi protestoya katıldığı zaman durdurmadığı ifade edildi.

Ancak aranan kişiyle ilgili daha sonra bir kişi yaptığı açıklamada, fotoğraftakinin ağabeyi Mark Huges olduğunu, silahı Anayasa’nın ikinci maddesi olan her ABD’linin silah sahibi olabileceğini test etmek için taşıdığını söyledi. Aynı kişi ateş edilmeye başlayınca yanlış anlaşılma olmaması için ağabeyinin silahı bir polise verdiğini iddia etti.

İlerleyen saatlerde polis fotoğrafını yaydığı kişinin kendilerine teslim olduğunu söyledi.

BOMBA BULUNDU

Polis Şefi kameraların karşısında olayın meydana geldiği Aşağı Dallas bölgesinde bomba ya da bombalar bırakabilmiş olacağını, polislerin şu an Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Alkol, Sigara ve Ateşli Silahlar (ATF) ekipleriyle aramalar yaptığını belirtti.

Polis bir kişinin ise gözaltına alındığını belirtti. Polis ayrıca keskin nişancının gözaltına alındığı sırada şüpheli paketin de bulunduğunu açıklandı.

‘BÜTÜN ŞÜPHELİLER BULUNMADI’

İlerleyen saatlerde kameraların karşısına bir daha çıkan polis şefi, şehir merkezindeki bir otoparkta olayla ilgili bir şüpheliyle polisin hala görüştüğünü, ayrıca bu olayda keskin nişancılara yardım eden herkesin henüz bulunmadığını, fakat bulunması için çalışıldığı kaydedildi.

Keskin nişancı olduğu bilinen ve otoparkta polis ile görüşmeyi reddeden zanlının sabah karşı aldığı yaralardan dolayı öldüğü ifade edildi.

Fotoğraf: nbcdfw’den ekran görüntüsü

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.