Teksas’ta seller mahallelere yılan, karınca ve moloz taşıdı

Teksas’ta seller mahallelere yılan, karınca ve moloz taşıdı

Teksas’ta devam eden şiddetli yağmurun sebep olduğu seller, meskun mahallere yılan, karınca ve moloz taşıdı.

Hafta sonu 7 kişinin hayatını kaybettiği sellerde Brazos Nehri’nin rekor düzeyde yükselerek taşkına sebebiyet vermesi hayatı alt üst etti.

New Mexico eyaletinden Meksika Körfezi’ne doğru akan Brazos Nehri, Salı günü  1,5 metreye ulaştı. Nehir 1994 yılındaki sel sırasında 91 cm ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Rosenberg’ta yükselen sular mahallelerdeki evlerin ve işletmelerin içine su yılanları, karıncalar ve enkaz taşıdı. Evi tamamen sular altında kalan Javier Antúnez, “Şu vaziyete bakın, burası benim evim,ama elimden ne gelir ki, artık burada yaşayamam” diye yakındı.

Fort Bend Bölgesi Acil Durum Yönetimi yetkilisi Alan Spears’a göre nehir kıyıları birkaç gün boyunca sular altında kalacağını söyledi. Spears,”Bu insan ömründe bir kez görülebilecek olaylardan biri” dedi.

Ulusal Hava Durumu Servisi Teksas’ın birçok bölgesini muhtemel sel baskını bölgeleri kategorisine yerleştirdi. Dallas-Fort Worth, Austin ve San Antonio şehir merkezleri de risk altındaki bölgeler arasında.

Ölümlerin çoğu yağmurun en fazla düştüğü Austin ile Houston arasındaki, kırsal Washington County’de gerçekleşti.

Merkez ve Güney Teksas’ta düzinelerle nehir taşarak sellere sebebiyet verdi. Eyalette 100’den fazla kişi 15 farklı afet merkezine sığındı.

Yağışların bugün azalması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.