Sokaklarda yaşayan ressam sonunda keşfedildi

Sokaklarda yaşayan ressam sonunda keşfedildi

 

Van Gogh kendi kulağını kesip resmini çizdi. Georgia O’Keeffe bir sinir hastasıydı. Cladue Monet ise tüm hayatını korkunç bir sefalet içinde geçirdi. Eğer kötü zamanlar büyük bir sanatçıya ilham veren şeylerdense, Haywood Green de bunlardan biri olmalı çünkü Orlando’da yaşayan ressam son 10 yıldır evsiz.

56 yaşındaki Green’in şu anki adresi Florida’daki sığınma evi. Burada kalırken yaptığı muhteşem portreler ise kötü hava şartları ve hırsızlardan korunmak amacıyla sığınma evinin çamaşırhanesindeki duvarlarda asılı.

Green’in eserleri geçtiğimiz kasım ayında sığınma evinde yapılan bir sergiyle tanıtıldı. Bugün ise aynı eserler Orlando’nun merkezindeki ‘Appleton Creative’ adlı bir galeride sergileniyor. Şu ana kadar kendine bir tablet bilgisayar alacak kadar tablo satan Green, aynı zamanda  resimlerini görmeye gelenlere de sanatçı sıfatıyla ilk konuşmasını yapmış oldu.

Green’in resimleri çoğunlukla müzisyen Jimi Hendrix ve Bob Marley, şair Maya Angelou, komedyen Chris Rock gibi ünlülerden oluşuyor. Ünlü portreler arasında Amerika Başkanı Barack Obama’nın resmi de var.

Halkla ilişkiler koalisyon başkanı Muffet Robinson ve galeri sahibi Diana LaRue böyle bir yeteneğin topluma kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Serginin kendisi için son derece şaşırtıcı ve güzel bir gelişme olduğunu belirten Green’in üzerinde her zaman giydiği gri kazak ve el örgüsü şapkası vardı.

Hayatıyla ilgili çok faza ayrıntıya girmeyen Green, sadece sanatı hakkında konuşmayı seviyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.