‘Soğukkanlılar’, 53 yıllık cinayeti aydınlatmak için mezardan çıkarıldı

‘Soğukkanlılar’, 53 yıllık cinayeti aydınlatmak için mezardan çıkarıldı

Kansas eyaletinde 1959 yılında bir aileyi acımasızca katlettikleri için idam edilen ve ünlü yazar Truman Capote’nin ‘Soğukkanlılar’ adlı romanına konu olan 2 katilin cesetlerinin, aynı dönemde Florida’da gerçekleşen bir cinayetin aydınlatılabilmesi için mezardan çıkarıldığı bildirildi.
Kansas Soruşturma Bürosu Müdür Yardımcısı Kyle Smith, 15 Kasım 1959’da Holcomb kentinde Herb ve Bonnie Clutter çifti ile çocuklarını öldüren Richard Hickock ve Perry Smith’in cesetlerinin kemik örnekleri alındıktan sonra tekrar gömüldüğünü açıkladı.
Kyle Smith, cesetlerin 19 Aralık 1959’da Florida eyaletindeki Osprey kentinde Cliff ve Christine Walker ile iki küçük çocuklarının katledilmesini araştıran Sarasota şerifinin talebi üzerine mezardan çıkarıldığını söyledi.
  Lansing kentinde basın toplantısı düzenleyen Kyle Smith, Hickock ve Smith’in 1960’lardan bu yana Walker ailesi cinayetinin şüphelileri olarak görüldüğünü, cesetlerinden alınan DNA örneklerinin Christine Walker’ın iç çamaşırında bulunan sperm örneği ile karşılaştırılacağını belirtti.   1959 yılında işlenen cinayetin ardından yapılan incelemelerde Christine Walker’ın dövüldüğü ve tecavüze uğradığı, 2 yaşındaki kızlarının banyo küvetinde boğulduğu ve aile üyelerinin hepsinin tüfekle yakın mesafeden vurulduğu belirlenmişti. Kyle Smith, ”Walker ailesini kimin öldürdüğünü ortaya çıkararak yakınlarını bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz” dedi.
Hickock ve Smith, Herbert Clutter, eşi Bonnie, 16 yaşındaki kızları Nancy ve 15 yaşındaki oğulları Kenyon’u, Holcomb kentindeki evlerinde öldürdükten sonra çalıntı bir arabayla Florida’ya kaçmıştı. İkili, Walker ailesinin öldürüldüğü 19 Aralık günü Sarasota’daki bir dükkanda görülmüştü. Daha sonra Las Vegas’a giden Hickock ve Smith, tutuklanmıştı. Clutter ailesini öldürdüklerini itiraf eden ikili, 14 Nisan 1965’te asılarak idam edilmişti.
  Büyük yankı uyandıran cinayetler, yazar Truman Capote’nin de ilgisini çekmişti. Capote, arkadaşı Nelle Harper Lee ile katiller yakalanmadan önce Kansas’a giderek araştırma yapmıştı. Hickock ile Smith’in yakalanmasının ardından onlarla hapishanede görüşen Capote, 6 yıllık uğraşının ardından Türkçe’ye ‘Soğukkanlılar’ olarak çevrilen ‘In Cold Blood’ adlı kitabını çıkarmıştı.
  Dönemin en çok satan cinayet romanı olan kitap, ilk kez 1967’de Richard Brooks tarafından beyaz perdeye aktarılmıştı. Siyah beyaz film, ”En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo” dahil olmak üzere 4 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Capote’nin cinayetlerle ilgili araştırmaları ise 2005’te Bennett Miller tarafından çekilen ‘Capote’ ve 2006’da Douglas McGrath tarafından çekilen ‘Infamous’ filmlerinde anlatılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.