San Diego’da en uzun kaçakçılık tüneli bulundu

San Diego’da en uzun kaçakçılık tüneli bulundu

ABD ile Meksika arasına duvar örülmesi tartışmaları sürerken sınırın hem üstünde hem de altında sorunlar devam ediyor.

Çarşamba günü San Diego’daki yetkililer iki ülke arasında uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan en uzun tüneli bulduklarını açıkladı.

New York Times’ın haberine göre, yarım mil uzunluğundaki tünelin içinde raylı sistem, havalandırma ve ışıklandırma olduğu hatta Tijuana’da bir evin içinden binilen asansörün de bulunduğu belirtildi.

San Dieogo’da tünelin ucunun OtayMesa’da bir endüstriel parka çıktığı ve konuyla alakalı 6 kişinin yakalandığı ifade edildi. Operasyonda bir ton kokain ve 6 ton da marihuana ele geçirildiği kaydedildi ki bu bir tünelde bulunan en yüksek miktardaki uyuşturucu.

Güvenlik güçleri ile uyuşturucu karteli arasındaki tünel açma ve bulma yarışı uzun süredir devam ediyor. Son beş yılda 75 civarında tünel bulundu.

Yetkililerin tünelleri bulmak için teknolojik ekipmanları olsa da bunlar genelde işe yaramıyor. Polis eskiden yaptığı gibi, ihbar alarak veya suçluları gözetleyerek tünelleri keşfediyor.

Kimi politikacılar bu tünellerden ABD’ye teröristlerinde geçirilebileceği endişesine ise şimdilik çok mantıklı bakılmıyor. Uzmanlar bir kişinin uyuşturucudan daha zor saklanacağını ve hesaplandığında daha az karlı olduğunu belirtiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.