San Antonio’da ikinci Türk festivali

San Antonio’da ikinci Türk festivali

Bu yıl ikincisi düzenlenen San Antonio Türk Festivali Alamo Kalesi önünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Festivalin açılış kurdelasını Türkiye Cumhuriyeti Houston Baskonsolos yardımcısı Kenan Ağa ve San Antonio Şehri Uluslararası İlişkiler Bürosu Protokol Şefi Shery Dowlatshahi birlikte kesti. San Antonio eski Belediye başkanı Phil Hardberger de bizzat tören alanına gelerek programa destek verdi.

Etkinlik boyunca ziyaretçiler yöresel Türk yemeklerinin yanı sıra Osmanlı tarihinin resimlerle anlatıldığı ‘Osmanlı Çadırı’nda Türk kahvesi ve çayının tadına bakma fırsatı buldu. Amerikalı ziyaretçiler Osmanlı padişahını temsil eden canlı mankenle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Ziyertçilerin Türk yemeklerine olan ilgisi bazı yiyeceklerin erken bitmesine neden oldu. San Antonio’yu ziyaret eden turistlerin de büyük ilgi gösterdiği festivalde döner almak için misafirlerin yaklaşık yirmi dakika beklemesi gerekti.

Etkinlik çerçevesinde ziyaretçilere yöresel halk oyunları ve müzik ziyafeti de sunuldu. San Antonio’nun çeşitli okullarında okuyan Amerikalı öğrencilerin Türkçe müzik konserleri ve yöresel halk oyunları gösterisi oldukça beğenildi. Özellikle öğrencilerin Türkçe şarkıları hiç takılmadan ve aksansız söylemeleri etkinliğe farklı bölgelerden katılan Türk ziyaretçiler tarafından coşkuyla alkışlandı. Programa katılan ebru sanatçıları da ziyaretçilere görsel bir şölen sundu.  

Festivale katılan papaz Glenn Masters, bu festivalde kendisine bir Türk bayraklı kravat satın aldığını ve bunu ilk Türkiye gezisinde takacağını ifade etti. Kilisesine mensup bir kaç dostunun da etkinliğe katıldığını söyleyen Masters, bu tür programların Amerikalılar nezdinde zaten olumlu olan Türk imajına büyük katkıda bulunduğunu dile getirdi. Masters, etkinliği düzenleyen Raindrop Türk Evi ve festivalde gönüllü olarak görev alan Amerikalı-Türk çalışanlara teşekkür etti.

Raindrop Türk Evi San Antonio temsilcisi Beytullah Çolak ise etkinliği düzenlemekteki amaçlarının Türk Kültür ve geleneklerini tanıtmanın yanı sıra Türk ve Amerikan halkları arasındaki kaynaşma ve bütünleşmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.