Rektör Trauth: Üniversite mezunu yetenekli işgücü giderek daha önemli hale geliyor

Rektör Trauth: Üniversite mezunu yetenekli işgücü giderek daha önemli hale geliyor

Teksas Eyalet Üniversitesi Rektörü Dr. Denise Trauth, Üniversite mezunu yetenekli işgücünun giderek daha önemli hale geldigini belirterek, ‘‘Böyle bir dünyada rekabetçi olabilmek için Teksas Eyalet Universitesi kritik öneme sahip’’ dedi.

Raindrop Türk Evi Austin şubesi ilk ‘Öğle Formu’ (Luncheon Forum) oturumu “Teksas Eğitim Profilini Yükseltmek” başlığı ile düzenledi. Teksas Eyalet Üniversitesi Başkanı Dr. Denise Trauth, yarının rekabetçi işgücü alanında şimdiki neslin hak ettiği yeri alabilmesi için  sertifika programları, meslek okulları ve üniversite eğitimi almalarının önemine vurgu yaptı.

Dr. Trauth, Texas’ta hızlı büyüyen Latin Amerikalı nufüsunun bu eyalettin zamanla demografik yapısını da dönüştüreeceğini kaydetti. Tabanda değişen nufüs demografisinin yüksek öğretim kurumlarına da yansıması gerektiğine işaret eden Trauth, San Marcos Teksas Eyalet Üniversitesi’nin bu konuda bilinçli bir odaklanma ile 2011 yılında devletten aldığı ödüle işaret etti. Trauth, eğitim kurumlarının eğitim sundukları toplum ile ortak bir eylem planı içinde hareket etmesinin önemine işaret etti.

Programa çok sayıda eğitimci, toplum liderleri ile Türk toplumundan insanlar katılırken Trauth’un konuşmasının ardından Raindrop Vakfı Başkanı ve CEO’su Mehmet Okumuş, temsil ettiği kurum hakkında bilgi sundu.  ABD’nin güney eyaletlerinde 17 Raindrop Vakfı’nın şubesinin olduğunu aktaran Okumuş, Hz. Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel” sözüne atıfla renk, dil, din ayrımı yapmadan bütün topluma hizmet götürme amacında olduklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.