Polisin siyah öğretmene kötü muamelesi bir yıl sonra gündem oldu

Polisin siyah öğretmene kötü muamelesi bir yıl sonra gündem oldu

Teksas’ın başkenti Austin’deki polislerin siyah bir kadın öğretmene karşı şiddet uygulamasını soruşturuyor.

Bir ilkokul öğretmeni trafikte sürat gerekçesiyle durduruldu, arabasından çıkarılıp polis tarafından iki sefer yere çarpıldı. Polis memurunun, kendisine niye böyle davrandığını soran kadına ibretlik cevabı hem kamera hem tarihin kaydına geçti, “Ne zaman bir olay olsa yüzde 99 siyahlardan çıkıyor. Siyahlar da şiddet eğilimi var ve bu yüzden polis bir vakıada siyah varsa bazan endişeleniyor.”

Bütün bunlar 2015 Haziran ayında kaydedildi ancak yetkililere rapor edilmedi. Video bu hafta Amerikan-Statesman ve KVUE-TV tarafından yayınlandı.

Beyaz polis Bryan Richter, 26 yaşındaki Breaion King’i durdurdu, önce boş bir park alanına arabasını çekmesini istedi. Sonra zorla sürücü koltuğundan kaldırdı, arabanın kapısını kapatmasını söyledi ve onu çekip iki kez asfalta fırlattı.

Richter hazırladığı raporda, genç öğretmeni polise zorluk çıkarmakla suçladı ve “silahının olup olmadığını bilmiyordum” diye yazdı.

Polis, King’i tutuklanmaya karşı mukavemetten gözaltına aldı ama Travis Bölgesi Savcısı, polis arabası kamerasının kaydettiği videoyu  inceledikten sonra davayı reddetti, öğretmen serbest kaldı.

Austin Emniyet Müdürü Art Acevedo, Richter’in amirinin davranışını değerlendirdiğini ve idari bir soruşturma açtığını söyledi, “Ancak devlet kamu hizmeti yasalarına göre, o bu olaydan memurlarına karşı yazılı bir kınama ötesinde disiplin cezası veremez, zira olayın üzerinden altı aydan fazla vakit geçti” dedi.

Acevedo şunları söyledi: “Bayan King’e yaklaşım ve muamele, beni ve ekibimi çok rahatsız etti, hayal kırıklığına uğrattı. Ama olayın diğer bir parçası var. Yaşanan farklı olaylardan kaynaklanan ve bizi endişeye sevk eden, gözden geçirme süreçleri ve içinde bulunduğumuz durum. Bu vakıayı daha erken öğrenemediğim için üzgünüm. Kötü muameleye uğrayan vatandaşların nasıl davranacağını öğrenmelerine yardımcı olmak için yeni adımlar atacağım. Biz vatandaşın korku ve isteksizliğinin üstesinden gelebilecek yardımı sağlamalıyız. İçimizdeki kötü polisleri ayıklamamız hayati bir konu.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.