Missouri’de bu yılın altıncı idamı gerçekleştirildi

Missouri’de bu yılın altıncı idamı gerçekleştirildi

Missouri eyaleti dün bir mahkumu daha idam ederek geçtiğimiz yaklaşık 8 ay içerisindeki altıncı idamı gerçekleştirmiş oldu.

İdam edilen mahkumun 3 kişiyi öldürmek suçundan yargılanan 54 yaşındaki John Middleton olduğu belirtilirken. Middleton’un adam öldürmenin yanı sıra polise uyuşturucu satmaya çalıştığı da hakkındaki suçlamalar arasında yer alıyordu.

Florida ve Texas eyaletlerindeyse bu yıl 7 mahkum idam edildi. Missouri böylece bu iki eyaletten sonra en fazla infazın yapıldığı eyalet oldu.

Middleton’un 1997 yılında Randy “Happy” Hamilton, Stacey Hodge ile Alfred Pinegar adlı şahısları öldürmek suçlarından idama mahkum edilmişti. Mahkeme sürecinde cinayetleri itiraf eden Middleton, zehirli iğneyle öldürüldü.

SON 38 YILDA 1384 MAHKUM İDAM EDİLDİ

ABD’de 1976 yılından bugüne kadar toplam 1384 kişi idam edildi. Bu yıl yine ülke genelinde idam edilenlerin sayısı 25’i buldu. 2012 yılında idam edilenlerin sayısı 43 iken bu rakam 2013 yılında 39 olarak kaydedildi. Yine 1976 dan bugüne kadar en fazla infazın gerçekleştirildiği yıl 1999 olarak kayıtlara geçti. Bu sene içinde 98 mahkumun idamı infaz edildi.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü Arizona eyaletinde Joseph Wood adlı mahkum idam edilecek. Ağustos’da ise 4 idam infazı daha gerçekleştirilecek. Bunların 2’si Pennsylvania da biri Teksas da diğer ise yine Missouri de olacak. Eylül ayında 3, Ekim ile Kasım ayında dörder ve Aralık’ta ise 2 idam infazı yapılacak. Bu infazlar eğer daha ileriki yıllara teyir edilmezse bu sene içinde ABD’de toplam idam edilen mahkum sayısı 43 olarak gerçekleşecek.

Ağustos ayında Pennsylvania’da gerçekleştirilecek iki mahkumun infazının ertelenme durumu sözkonusu ancak henüz bu konuda verilmiş kesin bir karar bulunmamakta.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.