Louisiana Senatosu, Soma için taziye mesajı yayınladı

Louisiana Senatosu, Soma için taziye mesajı yayınladı

ABD’nin Louisiana eyaletinde Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için Meclis ve Senato tarafından iki ayrı taziye mesajı yayınlandı. Milletvekili Ledricka Thierry ve Senatör Sharon Broome tarafından hazırlanan mesajlar milletvekili ve senatörlere okunduktan sonra kabul edildi. 

Ledricka Thierry öncülüğünde yayınlanan Meclis bildirisinde, Soma’da yaşanan felaketin Türkiye’de şu ana kadar yaşanan en ölümcül maden kazası olduğuna dikkat çekildi. Mesajda, “Kazada hayatını kaybedenler için dua ediyoruz. Ölenlerin yakınlarına ise en derin üzüntülerimizi iletiyoruz. Kalanların barış ve huzur içinde yaşamalarını temenni ediyoruz.” denildi.

Eyalet Eğitim Komisyon Başkanı Milletvekili Steve Carter, 8 ay önce Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirterek, Louisiana halkının Türkiye’de yaşanan maden faciasın için dua ettiğini söyledi. Carter, “Yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüz. Umarım en kısa sürede yaralar sarılır.” diye konuştu.

Louisiana Eyalet Senatörü Elbert Guillory ise, “Ailem, toplumumuz ve tüm Louisiana eyaleti olarak Türkiye’ye ve özellikle kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerimizi bildiriyoruz. Dualarımızı sizinle.” diye konuştu. 

 

Eyalet Senatörü Dan Claitor ise “Yaşanan maden kazasından dolayı Soma ve Türkiye’deki insanlara en içten taziye dileklerimi iletiyorum. Dualarımız sizinle.” şeklinde konuştu. Milletvekili Patrick Williams da hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunduğunu söyledi.

 

Taziye mesajlarına öncülük eden Milletvekili Thierry ve Senatör Broom daha önce Louisiana’da faaliyet gösteren Atlas Vakfı ve Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kültürlerarası diyalog gezileri kapsamında Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında resmi rakamlara göre 301 kişi hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.