Louisiana Eyalet Meclisi’nden Türkiye’ye basın özgürlüğü çağrısı

Louisiana Eyalet Meclisi’nden Türkiye’ye basın özgürlüğü çağrısı

Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamalara bir tepki de ABD’nin Louisiana eyaletinden geldi.

Eyalet Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasinin desteklenmesi çağrısının yapıldığı tasarı oy birliği ile kabul edildi.

Cumhuriyetçi Milletvekili Patrick Williams tarafından Temsilciler Meclisi’ne sunulan tasarıda, Türkiye’nin NATO üyesi müttefik bir ülke olmasına rağmen ülkede özgürlük alanındaki kısıtlamaların kaygı verici boyutta olduğu kaydedildi.

Tasarıda güçlü demokrasilerin hoşgörü ve şeffaflık gerektirdiğini ancak Türk hükümetinin yakın zamandaki uygulamalarla muhaliflere baskı yaptığını ve demokratik prensipleri tehdit ettiğine dikkat çekildi.

7 Haziran parlamento seçimlerinin ardından meclis çoğunluğunu kaybeden AK Parti hükümetinin giderek otoriterleştiğine vurgu yapılan tasarıda, gazetecilerin tutuklandığı, siyasi muhaliflerin baskı altında olduğu ve temel demokratik değerlerin yok sayıldığı belirtildi. Özellikle özgür basının destenlenmesine gerektiğinin altı çizildi.

Tasarıda, Louisiana Eyalet Temsilciler Meclisi’ne Türkiye’deki ‘temel haklar, basın özgürlüğü ve demokratik prensiplerin desteklenmesi’ çağrısı yapıldı. Temsilciler Meclisi’nde oylamaya sunulan tasarı 105 milletvekilinin tamamının onayını aldı.

Son bir yıllık dönem içinde ABD Federal Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin yanı sıra aralarında New York, Connecticut, Virginia, Massachusetts ve Illinois’in bulunduğu çok sayıda eyalet meclisi, Türkiye’deki basın özgürlüğü kısıtlamalarına ilişkin Beyaz Saray yönetimine harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.