Genç eğitimci son yolculuğuna uğurlandı

Genç eğitimci son yolculuğuna uğurlandı

Texas’ta pazar günü elim bir kaza neticesinde hayatını kaybeden eğitimci Ömer Kaya’nın (33) cenaze merasiminde duygu dolu anlar yaşandı. Eğitimci Kaya’nın eşi Ayşegül Kaya’nın cenazedeki sözleri herkesi derinden etkiledi.

Merhumun cenaze namazı için ailesi, sevenleri, Türk toplumu üyeleri, farklı etnik kökenlerden cemaat ve Amerikalı dostları Austin Islamic Center of Greater (ICGA) Camii’nde bir araya geldi. Kaya’nın naaşı resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından, Türkiye’ye gönderilecek. Evli ve 3 çocuk babası olan Kaya, memleketi Van’da ebedi istirahatgahına uğurlanacak.

Acı olayın görgü tanıkları, arkadaşlarıyla Austin şehrindeki Mount Bonnell tepesine çıkan genç öğretmenin, bir telefon görüşmesi yaptığı sırada yağmur nedeniyle yumuşayan zeminin çökmesi üzerine aşağı yuvarlandığını söyledi. Yaklaşık 40 metrelik uçurumdan düşen Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Hadisenin fark edilmesiyle yetkililer dakikalar içerisinde olay yerine intikal etti. Helikopterli polis ekipleri Kaya’nın düştüğü yeri tespit ederken halatlı dağcılar da hiç bir giriş olmayan o noktaya yukarıdan sarkarak indi.

RAINDROP TÜRKEVİ’NDE TAZİYE

Taziye töreninde konuşan İmam Şeyh Nur Ahmed, “25’inde, 30’unda ölüm beklenmedik olsa da gerçek. Ölüm nerede olursak olalım bizi bulur. Dağın zirvesinde de olsak, hayatın zirvesinde de olsak bizi bulur. Mühim olan ölüme her an hazır olmak.” dedi.

Raindrop Türkevi’nde gerçekleşen taziye programında Ömer Kaya’nın yaşından mülhem olarak 3 gün içerisinde 33 adet hatim paylaşıldı.

İlahiyatçı Kemal Şahin, ölüm hakikati üzerine yaptığı sohbette sahabe hayatından örnekler vererek, “Yad ellerde vefat eden müminler şehit kabul edilir. Bu açıdan kardeşimize bu nazarla bakabiliriz. Buradaki arkadaşları onu hep hayırla ve güzelliklerle andı. Anne ve babası, etrafındaki herkes ondan razı. Bir insanın veda uğurlamasında ne kadar kalabalık bir topluluk hüsnü şehadette bulunursa o kadar makbuldür.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİNİ KARDEŞİ GİBİ GÖREN, MELEK GİBİ BİR İNSANDI”

Kaya’nın öğrenci velilerinden Sabir Khan, “Benim evlatlarımın hocasıydı. Bazan onu sıkıştırırdım. Bana, “Sabir abi vallahi billahi onlar benim kardeşlerim.” derdi ve öyle de davranırdı.

kurtarmaCenazeye katılan Amerikalı meslektaş öğretmenler de gözyaşlarını tutamadı. Kaya’nın Amerikalı öğrencilerinden biri Ömer öğretmeni ömür boyu unutmayacağını söyledi.

Austin Türk toplumundan Deniz Atasoy ise Ömer öğretmeni şöyle anlattı: “Hiç tanımadığı insanların yardımına koşan melek gibi bir kişiydi. O herkesin Ömer abisiydi. Allahım geride kalan eşine ve çocuklarına yardımlarını hiç eksik etme. Ömer abinin de mekanını cennet eyle. İnanılmaz, çok üzüldüm.”

“YAVRULARIMIN HER BİRİ BAŞKA KITAYA GİDİP HİZMET ETSİN”

En küçüğü 2 aylık, 4 ve 2 yaşında 3 çocuğunun hamiliğini üstlenen eşi Ayşegül Kaya’nın ifadeleri ise törende bulunanların hafızasına kazındı: “O aşağıya düşmedi, gökyüzüne uçtu, kanatlandı sana geldi. Yarabbim sen evlatlarına babalarını unutturma. Çocuklarımı en iyi şekilde büyütmek için çabalayacağım. Onlar yetişsin, hayırlı evlat olsunlar, canımı öyle al, kavuştur ona. Yavrularımın hepsi birer kıtaya gitsin, oralarda insanlığa hizmet etsinler. Peygamber Efendimiz’in, Allah dostlarının, babalarının yolunda olsunlar.”

Write a comment

1 Comment

  1. Elif Gül September 4, 18:14

    Derinden Üzüldüm Allahü Teâlâ minik Melekleri ni ,Yavrularını en güzel derecelerle, gelecekler le ödüllendirsin
    Değerli Hanımın Sabır ve Metanet versin..
    BABASININ Amel Defterini kapatmasin..
    Yazıniz çok güzel olmus.Yakindan tanıyan biri olarak…Cok zor olsa gerek.Allah Sizede Sabır versin. Ellerine sağlık.

Only registered users can comment.