Dallaslı Türkler, özgür basına müdahaleyi protesto etti

Dallaslı Türkler, özgür basına müdahaleyi protesto etti

Texas eyaletinin Dallas şehrinde yaşayan Türkler, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu ve gözaltıları protesto etti. Federal Mahkeme önünde yapılan protestoya AK Parti milletvekilleri Mustafa Demir ve Nevzat Pakdil’in kardeşleri de katıldı.

Yaşananlardan duyduğu endişeyi dile getiren eski TBMM Başkan vekili ve halen AKP milletvekili Nevzat Pakdil’in kardeşi Muhammed Pakdil, “Bugün Dallas’ta yaşayan Türkler olarak burada basın özgürlüğünden yana tavrımızı koymak üzere toplanmış bulunuyoruz. Son günlerde anavatanımızda cereyan eden gelişmeler, demokrasi ve özgür basın adına endişelenmemize sebep oldu. Dileğimiz ülkemizin son yıllarda kaydetmiş olduğu demokratik kazanımlardan geri dönüş olmaması. Çoğulcu demokrasi ve hukuk devleti talep ediyoruz. Bütün vatandaşlarına eşit muamele eden, şahıslara göre değil evrensel hukuk normlarına göre tesis edilmiş bir adalet anlayışının hakim olmasını arzuluyoruz.” sözlerini sarfetti.

Eski Bayındırlık bakanı ve halen AKP milletvekili Mustafa Demir’in kardeşi Can Demir de, “Güzel işler yapanları takdir edip alkışlayan insanımız ve basınımızın, yapılan yanlışlıklar hususundaki uyarı ve eleştirilerine de katlanmak ve eleştirilerden ders almak gerekirdi.” diye konuştu.

Protestoya katılanlar, “Teksas, Tek Ses, Tek Türkiye”, “Hidayet Karaca dışarı hırsızlar içeri”, “Tek Türkiye burada”, “Hepimiz Hidayet Karaca’yız” sloganları attıktan sonra sessizce dağıldı.

Amerika’da yaşayan Arnavut, Türkmen, Afgan ve siyahî Amerikalılar da protestoculara destek verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.