Dallas saldırganı kanıyla duvara yazı yazmış

Dallas saldırganı kanıyla duvara yazı yazmış

Dallas’da beş polisi öldüren saldırganın başka saldırılar da planladığı açıklandı.

Pazar günü CNN’e konuk olan Dallas Polis Şefi David Brown, “Saldırganın daha büyük eylemler planladığına eminiz ve kendisi polisleri öldürmenin doğru bir eylem olduğunu düşünüyordu. Polislerin siyahi insanlara yaptıklarından dolayı bunları hak ettiğine inanıyordu” dedi.

Brown ayrıca polisin, saldırganın evinde bomba yapımında kullanılacak malzeme, bu konuyla ilgili evraklar bulduğunu da belirtti.

Olayların ardından emniyet yetkilileri saldırganın Afganistan’da savaşmış eski bir asker olan Micah Johnson olduğunu açıklamıştı.

Polis Şefi, Johnson’ın evinde yaptıkları aramada bir günlük bulduklarını ancak burada yazılanların oldukça tutarsız olduğunu kaydetti. Brown ayrıca saldırganın ölmeden önce ateş ettiği binada, bulunduğu yerdeki duvara kanıyla RB harflerini yazdığını ancak bunun ne anlama geldiğini henüz çözemediklerini de ifade etti.

ABD’de Salı günü Lousiana’da Çarşamba günü ise Minnesota’da polisin iki Afrika kökenli Amerikalıyı vurarak öldürmesiyle ilgili görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine ülke genelinde protesto gösterileri başlamıştı.

Dallas’ta Perşembe akşamı yapılan gösterinin bitiminde ateş açılmış, 5 polis öldürülmüştü. Güvenlik güçleri daha sonra saldırganı robot kullanarak bir bombayla öldürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.