Colorado’da selde kayıp olanların sayısı azalıyor

Colorado’da selde kayıp olanların sayısı azalıyor

Colorado eyaletinde sel felaketinin yol açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken daha önce kayıp olduğu belirtilen yüzlerce insanın hayatta olduğuna dair haberler gelmeye başladı.

Etkili oldığu bölgelerde alt yapı sistemlerini yerle bir eden sel felaketi eyaletin 15 vilayetinde hayatı felç etti. Hafta başında bin 253 kişinin kayıp olduğunu açıklayan yetkililer sel sularının çekilmeye başlaması ile bu sayının 200’e gerilediğini duyurdu.

Kayıp insanların bulunması herkesi sevindirirken sel felaketinin verdiği tahribatın boyutları da daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. 20 bine yakın evin etkinlendiği selde 2 bin kadar evin da yıkıldığı verilen bilgiler arasında. Yine yetkililerin ifadesine göre 15 vilayette toplam 320 km (200 mil) yolun da büyük hasar gördüğü kaydedildi. Bölgede çok sayıda eve elektrik ve su gibi temel hizmetler verilemezken, bölge halkı konaklayacak yer bulmakta sıkıntı yaşıyor.

SEL EYALETİN EKONOMİSİNİ DE TEHDİT EDİYOR

 

Sel felaketi nedeniyle şuana kadar 8 kişinin öldüğü resmi kaynaklar tarafından doğrulandı. Can kaybı ve yaralanmaların yaşandığı afette Colorado eyaleti ekonomisinin motoru olan tarım sektörü de büyük zarar gördü. Felaketin şuana kadar tarım sektöründe 2 milyar dolardan fazla zarara yol açtığı belirtiliyor. Tarım, ekonomiye yıllık 41 milyar dolarlık katkısı ile eyaletin en büyük gelir kaynağı durumunda. Eyaletin Tarım Bakanlığı verilerine göre tarım ve tarıma bağlı sektörlerde eyalette 173 bin insan istihdam ediliyor.

Felaketten hayvanlar da büyük zarar gördü. 558 evcil hayvan kurtarılarak Kızılhaç kamplarında gözetim altına alındı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.