Acı veren ilaca rağmen, idamı ertelenmedi

Acı veren ilaca rağmen, idamı ertelenmedi

İnfazında kullanılacak ilaç için mahkemeye itirazda bulunan Micheal Taylor, çarşamba günü idam edildi.

1989 yılında Missouri’de 15 yaşında bir kızı okula gitmek için otobüs beklediği sırada kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren Micheal Taylor (47), idamında kullanılacak olan ilaca karşı tüm itiraz ve çabalarına rağmen çarşamba günü idam edildi.

Fedaral Mahkeme ve vali, Taylor’ın avukatı aracılığıyla son bir umutla yaptığı itirazı kabul etmedi. Taylor ve avukatının iddiasına göre, idamda kullanılacak olan ‘pentobarbital’ isimli ilaç mahkumlara gereğinden fazla acı veriyor ve ölüm süresini uzatıyordu.

İlacın sipariş edildiği ‘Apothecary Shoppe’ ve Oklahoma’daki Tulsa Eczanesi de yapılan itirazları haklı bulmuş ve ilacın yapımını mahkumlara çok acı çektirdiği için reddetmişti.

Yetkili eczanelerin yapımını reddettiği ilacı, idam için hangi kurumun temin ettiği ise sır gibi saklanıyor.

Bonne Terre’deki devlet hapishanesinde idam edilen Taylor, ilaç verildikten kısa bir süre sonra çarşamba günü  12.10 civarında ölü ilan edildi. İdamı izleyenler Taylor’ın acı çektiğini gösteren bir bulguya rastlamadıklarını ve mahkumun sessizce gözlerini yumduğunu söylediler.

Ölmeden önce herhangi bir açıklama yapmayan mahkum sessizce dua etti, ve ölmesi için gerekli işlemler başlatıldığında son bir kez derin nefes alarak hayata gözlerini yumdu.

Herhangi bir açıklama yapmak istemeyen kurbanın babası ve iki amcası da idamı izleyenler arasındaydı.
Taylor’ın ölümü bu yıl eyalette gerçekleşen 4. idam.  Mahkumun suç ortağı olan Nunley de aynı şekilde idama mahkum edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.